Π. Γούλας: H Λάρισα δεν χρειάζεται ένα κακέκτυπο κομματικής μονομαχίας

Π. Γούλας: H Λάρισα δεν χρειάζεται ένα κακέκτυπο κομματικής μονομαχίας

«Βρισκόμαστε 60 περίπου ημέρες προ των εκλογών και η πόλη δεν έχει ακούσει σχεδόν τίποτε για προγράμματα, σχέδια, λύσεις και προτάσεις. Αναπαράγουν κάποιες δημοτικές δυνάμεις της πόλης τον κομματικό ανταγωνισμό της κεντρικής πολιτικής σκηνής αντί να σκύβουν στα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η Λάρισα είναι ένας “δημοτικός δικομματισμός”, ένα κακέκτυπο κομματικής μονομαχίας», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» Παν. Γούλας.

Ο κ. Γούλας ξεκαθάρισε ότι αυτή η στρατηγική δεν είναι τυχαία και πρόσθεσε: «Δεν είναι η φυσική ροή των πραγμάτων αυτή – δεν είναι νομοτέλεια το να φτάσουμε στην κάλπη που θα αναδείξει δήμαρχο Λάρισας, χωρίς να έχουμε μιλήσει για τη Λάρισα.
Είναι βαθιά πεποίθησή μου πως είναι επιλογή.
Είναι επιλογή όλων εκείνων που αδυνατώντας να προτείνουν και να σχεδιάσουν, προσπαθούν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση σε άλλα πεδία.

Κάνουν λάθος όμως αν πιστεύουν ότι η πόλη και οι δημότες θα τους ακολουθήσουν.
Κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε άπραγοι την περιχαράκωση σε κομματικά στεγανά, την απουσία συζήτησης για τη ζωή στην πόλη.
Εμείς θα μιλήσουμε για αυτά που ενδιαφέρουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.
Γιατί η ΠΡ.ΑΞΙ. πιστεύει ότι οι δήμοι πρέπει να βρεθούν κοντά στους πολίτες με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και νέες προτεραιότητες εργασίας- όχι αυτές της δεκαετίας του ’90. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να αναδείξει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης , της Κοινωνικής Συνοχής και της Ανάπτυξης.

Με ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου , μέσω της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που συμβάλλουν στο στόχο της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων . Και με άσκηση κοινωνικής πολιτικής , όχι στη βάση “πελατειακής” σχέσης αλλά στη βάση αξιών με πρωτοβουλίες για όλους τους δημότες (διασφάλιση βασικών στοιχείων διαβίωσης, αλληλεγγύη σε ευάλωτες ομάδες, ενίσχυση της γειτονιάς, υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων). Με τακτική λογοδοσία , διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, κανόνες χρηστής διοίκησης.

Δεν επιζητούμε το μηδενισμό των όποιων θετικών βημάτων. Θέλουμε να χτίσουμε , να βελτιώσουμε, να ανανεώσουμε και να εφαρμόσουμε με νέα ορμή τη δική μας πρόταση για το μέλλον. Χρόνιες ολιγωρίες, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες θα αναδειχθούν με κεντρικό στόχο την υπέρβασή τους.
Θέλουμε μια πόλη εξωστρεφή, που δε φοβάται, δεν αναδιπλώνεται στον εαυτό της, που αναλαμβάνει την ανάλογη θέση στο παραγωγικό οικοδόμημα της Ελλάδας.
Θέλουμε μια πόλη που δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα αποσπασματικά και συμπτωματικά αλλά στη βάση ολοκληρωμένων σχεδιασμών, όπως για παράδειγμα το πολυσύνθετο ζήτημα της διαχείρισης της μετακίνησης πεζών και οχημάτων στην πόλη. Το ΣΒΑΚ προχωρά αποσπασματικά, χωρίς τη γνώμη των πολιτών και χωρίς πυξίδα.
Θέλουμε η Λάρισα να αποκτήσει κι άλλο οικονομικό βάθος, να συνδεθεί ξανά με τόπους, αγορές, παραδόσεις στην ευρύτερη περιοχή – αυτός είναι ο δικός μας χώρος.

Θέλουμε μια πόλη με σύγχρονες υποδομές σε κάθε γειτονιά, που δεν υστερεί έναντι άλλων ίδιου μεγέθους, που δεν θα πνίγεται στα απλά και καθημερινά, που δεν θα παλεύει για τα αυτονόητα».

ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Ο Κ. Γούλας, παρουσίασε στη σημερινή εκδήλωση ακόμη 15 υποψηφίους του συνδυασμού του, οι οποίοι είναι οι εξής:
1.ΑΝΤΩΝΟΥΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΣΕ
2.ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
3.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
4.ΓΙΑΝΝΩΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
5.ΔΑΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ
6.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
7.ΔΡΙΣΤΕΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
8.ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
9.ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
10.ΚΟΦΦΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΓΕΩΛΟΓΟΣ
11.ΜΠΟΚΟΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
12.ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
13. ΝΟΥΝΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
14. ΣΧΟΙΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
15. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις