Π. Λεκάκης: Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να συνεργαστεί μαζί μας

Π. Λεκάκης: Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να συνεργαστεί μαζί μας

Ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη που μεταδόθηκε μέσα από τη σελίδα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» στο Facebook παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης. Τις ερωτήσεις προς τον κ. Λεκάκη έθεσαν οι δημοσιογράφοι Κάτια Γερακαρίτου (voria.gr), Αναστασία Καρυπίδου (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Βαγγέλης Κοκολάκος (thestival.gr), Βαγγέλης Πλάκας (TV100-Μyportal.gr) και Δημήτρης Συρμάτσης (Ράδιο Θεσσαλονίκη-Thessnews).

O κ. Λεκάκης τόνισε πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» είναι μια νέα παράταξη που δημιουργήθηκε από ένα κομμάτι της «Πρωτοβουλίας» και της διοίκησης του δήμου. «Είμαστε μια νέα παράταξη, δεν είμαστε συνέχεια της «Πρωτοβουλίας» αλλά είμαστε ένα κομμάτι της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι ως δήμαρχος θα διεκδικεί με το ίδιο σθένος όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε πως ως διοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου θα συνεργαστεί με όλους εκτός από τα άκρα και χαρακτήρισε κακό νόμο για την αυτοδιοίκηση τον «Κλεισθένη».

Σε ερώτηση για τυχόν προεκλογικές συνεργασίες ο κ. Λεκάκης ξεκαθάρισε πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» θα είναι στις εκλογές και όποιος θέλει μπορεί να συνεργαστεί μαζί της. «Εμείς θα δηλώσουμε παρών στις εκλογές ως παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρώτη». Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να έρθει να συνεργαστεί μαζί μας, εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε», είπε.

Ο κ. Λεκάκης επανέλαβε πως δεν θα ιδιωτικοποιήσει τον τομέα της Καθαριότητας και αναφερόμενος στις προτάσεις του παρουσίασε την πρόταση για Ομάδα Ταχείας Επέμβασης για θέματα καθημερινότητας και ειδικά καθαριότητας. Ακόμη έκανε γνωστό πως το πρόγραμμά του προβλέπει επέκταση του συστήματος υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων σε όλο το δήμο.

Είπε πως θα πρέπει να υπάρχει Δημοτική Αστυνομία στους δρόμους 365 μέρες το χρόνο και για αυτό πρέπει να υπάρχει επαρκής δύναμη προσωπικού.

Επίσης, κατέθεσε την πρόταση κάθε σχολείο να είναι και ΚΔΑΠ κάτι που θα φέρει πόρους ώστε να συντηρούνται κατάλληλα τα σχολικά κτίρια.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις