Π. Γερουλάνος: Να πάρουμε παράδειγμα από το Τρίγωνο Σύνταγμα - Μοναστηράκι - πλατεία Κοτζιά

Π. Γερουλάνος: Να πάρουμε παράδειγμα από το Τρίγωνο Σύνταγμα - Μοναστηράκι - πλατεία Κοτζιά

Συνάντηση με τον Σύλλογο Φίλων του Τριγώνου Αθηνών πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, κ. Παύλος Γερουλάνος. Οι Φίλοι του Τριγώνου είναι μια νεοσύστατη οργάνωση, της οποίας τα μέλη προέρχονται από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του Τριγώνου (κάτοικοι, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, καταστηματάρχες, καλλιτέχνες).

Στον ανοικτό διάλογο που ακολούθησε, τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με τον Παύλο Γερουλάνο τους προβληματισμούς τους σχετικά με το μέλλον της αναζωογονημένης περιοχής, η οποία επωφελήθηκε του προγράμματος παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ιδιαίτερα βελτιωμένη εικόνα τον τελευταίο καιρό.

Οι προβληματισμοί των μελών του συλλόγου αφορούν στη διατήρηση του μεικτού χαρακτήρα της περιοχής, στην επέλαση του Airbnb, στην ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών, την καθαριότητα κλπ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος δήλωσε στο τέλος της συνάντησης: «Ήταν μεγάλη μου χαρά να συναντήσω ανθρώπους που έχουν καταφέρει να συντονιστούν και να δημιουργήσουν μια μικρή κοινότητα που φροντίζει και προστατεύει τη γειτονιά της. Οι μέθοδοι που ακολουθεί αυτή η ομάδα είναι για μας πρότυπο: έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα πρακτικών, με υιοθεσίες δρόμων, με επίβλεψη, με πρωτοβουλίες. Αυτούς τους ευαισθητοποιημένους Αθηναίους ακριβώς έχω στο μυαλό μου όταν προτείνω τα συμβούλια γειτονιάς, όταν προτείνω τις υιοθεσίες δημοσίων χώρων από φορείς της περιοχής. Όπως είπε και μια κυρία που διατηρεί κατάστημα με παιδικά ρούχα στην περιοχή, «χωρίς τους πολίτες, δεν γίνεται τίποτα». Πολλές φορές με ρωτούν ποιες αναπλάσεις του εξωτερικού έχω στο μυαλό μου σαν πρότυπο για την Αθήνα. Και απαντώ: δεν είναι ανάγκη να κοιτάμε μόνο έξω. Προφανώς και υπάρχουν καλές πρακτικές σε άλλες πρωτεύουσες. Ωστόσο, παραδοσιακά στην Ελλάδα δεν μαθαίνουμε από τα σωστά ούτε από τα λάθη μας. Η Ανάπλαση του Τριγώνου αξίζει να αποτελέσει για εμάς παράδειγμα, και να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία αυτή και σε άλλες γειτονιές της πόλης μας».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές 2019 και ποιοι όχι

Εκλογές 2019: Ποιοι δικαιούνται ειδική άδεια από τη δουλειά τους για να ψηφίσουν

Μέχρι πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις