Τρείς νεκροί στο δρόμο της Novartis

  • Τρεις άνθρωποι οι οποίοι κινήθηκαν μέσα στους δρόμους της μαφίας του φαρμάκου που αποκαλύπτεται στη χώρα είναι νεκροί
  • Εκτός από τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τον θάνατο από καρδιακή προσβολή του Μιχάλη Πιτσιλίδη είναι αναγκαίο να ερευνηθεί εκ νέου τον ο θάνατος του Γιώργου Χατζηδάκη, προσωπικού οδηγού του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Για ανεξήγητους λόγους το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προχωρήσει στην προμήθεια υπερπολυτελών τζιπ και της συγκεκριμένης μηχανής που οδηγούσε ο Γ. Χατζηδάκης
  • Ο Γ. Χατζηδάκης δεν ήταν ένας απλός και άτυπος μεταφορέας του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά κάποιος που γνώριζε λεπτομέρειες για ραντεβού, συναλλαγές και πρόσωπα

Το Documento φέρνει στο φως έναν μυστήριο θάνατο που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της- συνδέεται με το σκάνδαλο Novartis.

Μαζί με έγγραφα και μαρτυρίες, φωτογραφίες και υλικό που δεν έχει βγει στο φως, η εφημερίδα μετρά ήδη 3 θύματα του μεγαλύτερου σκανδάλου στο χώρο του φαρμάκου που έχει δει ποτέ η δημοσιότητα.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται συγκεκριμένα:

Τρεις άνθρωποι οι οποίοι αναμφίβολα κινήθηκαν μέσα στους δρόμους της μαφίας του φαρμάκου που αποκαλύπτεται στη χώρα είναι ήδη νεκροί.

Οι δυο από αυτούς είχαν άμεση σχέση με το κύκλωμα του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος της Novartis, ενώ ο τρίτος υπήρξε εν αγνοία του μεταφορέας και οδηγός προσώπων που αποτελούσαν τα κοινά σημεία της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση δάνεισε την τεχνογνωσία και τα κυκλώματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία. Η υπόθεση Novartis όλο και περισσότερο μοιάζει με την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1 στην οποία οι μάρτυρες πέθαιναν με φυσικό ή βίαιο θάνατο, σίγουρα πάντως με τρόπο βολικό για τους κατηγορούμενους.
Εκτός από τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο ο οποίος σύμφωνα με τις εκθέσεις του FBI και τις καταθέσεις των μαρτύρων ξέπλενε χρήμα της Novartis και σκοτώθηκε από περίεργη ανάφλεξη του αυτοκινήτου του και τον θάνατο από καρδιακή προσβολή του Μιχάλη Πιτσιλίδη συμβούλου του Αδωνη Γεωργιάδη και επίσης μέλους του συστήματος ξεπλύματος, ένας νέος άνθρωπος σκοτώθηκε το 2010 όταν η μηχανή που οδηγούσε ανεφλέγη.
Πρόκειται για πανομοιότυπο δυστύχημα με αυτό του Μαυρίκου δηλαδή ακαριαία ανάφλεξη με την οποία η φωτιά διαδόθηκε πολύ γρήγορα. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα που αναφλέγονται είναι ασφαλή και ακριβά, ένα τζιπ Porsche και μια μοτοσικλέτα BMW μεγάλου κυβισμού.

Δείτε επίσης: Πολλαπλάσια των τριών δισ. ευρώ η ζημιά από τη Novartis – Βρέθηκε νέα λίστα με 300 γιατρούς

Δείτε επίσης: LIVE: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis – Τι είπαν οι εμπλεκόμενοι

Δείτε επίσης: Δέκα κάλπες για την Προανακριτική – Μαραθώνια αναμένεται η συζήτηση για Novartis

Ο τρίτος θάνατος αν και προκάλεσε πληθώρα ερωτημάτων στην οικογένεια του νεαρού οδηγού αντιμετωπίστηκε ως τυπικό δυστύχημα για το οποίο ποτέ δεν έγινε εμπεριστατωμένη έρευνα.
Η αποκάλυψη του Documentο, η οποία αφορά   Θεόδωρου Παπαδημητρίου, είναι αναγκαίο να ερευνηθεί εκ νέου.

Αν ο Παπαδημητρίου ήταν ο συνεργός του Φρουζή στις μεγάλες προμήθειες του ΚΕΕΛΠΝΟ από τις οποίες ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να πήρε 40 εκατ ευρώ, τότε ο άτυχος νεαρός ήταν αυτός που γνώριζε πολλά από όσα συνέβαιναν.

Το 2010 η Novartis είχε εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια από συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο με τη μεσολάβηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η μία σύμβαση αφορούσε την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (έλεγχος για AIDS ηπατίτιδες κ.λπ) και η άλλη την προμήθεια εμβολίων για τον ιό Η1Ν1.
Και οι δύο υποθέσεις είχαν απασχολήσει τον Τύπο (σίγουρα το Κουτί της Πανδώρας) αλλά όχι τις εισαγγελικές αρχές. Η Ελλάδα πλήρωσε γύρω στα 500 εκατ ευρώ χωρίς διαγωνισμό, με μεγάλο κερδισμένο τη Novartis, αφού πρώτα σύμφωνα με τους μάρτυρες δημιουργήθηκε κλίμα πανικού από MME και τον επίσημο φορέα τους κράτους το ΚΕΕΛΠΝΟ για να δείχνουν οι προμήθειες αναγκαίες.
Ο αντιπρόεδρος της Novartis Ελλάς, Κώστας Φρουζης πιστώνεται την εταιρική επιτυχία η οποία προκύπτει, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, διά χρηματισμού του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλου και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Καταθέτει ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις 12 Ιανουαρίου 2018: «Επί υπουργίας του (Αβραμόπουλου) υπήρξε στενή συνεργασία της Novartis και του υπουργείου μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γενικού διευθυντή Παπαδημητρίου Θεόδωρου, που σε συνεργασία με τον Φρουζή διαχειρίστηκαν το ζήτημα της πανδημίας Η1Ν1. Η Novartis την περίοδο 2008-2009 είχε εμβόλια για το Η1Ν1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του κινδύνου της πανδημίας στη μέγιστη βαθμίδα. Για το ξέπλυμα των χρημάτων που δόθηκαν (στους Αβραμόπουλο, Καλογερόπουλο, Παπαδημητρίου) χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός υπερτιμολόγησης εκδηλώσεων και φαρμακοοικονομικών μελετών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας εκπροσωπούμενη τότε από τον κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλο… Ομοίως το ξέπλυμα έγινε από τον όμιλο Γριβέα».

Δείτε επίσης: Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική στο σκάνδαλο της Novartis

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Οι κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα πήραν μίζες στις πλάτες των Ελλήνων (video)

Δείτε επίσης: Novartis: Σκάνδαλο χωρίς παραλήπτες;

Δείτε επίσης: Novartis: Στο φως νέες μαρτυρίες – «Οι μάρτυρες έδωσαν στο FBI βίντεο και ηχητικά» (pdf)

Δείτε επίσης: Τι αναφέρουν τα έγγραφα του FBI για το ζεύγος Στουρνάρα σχετικά με τη Novartis (εικόνες)

Την εποχή εκείνη το ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζεται να παρέχει τεχνογνωσία και το κύκλωμα του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος στη Novartis. Ανάμεσα σε αυτούς που ξεπλένουν το μαύρο χρήμα της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις εκθέσεις του FBI ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Ξέρει πολλά και τελικά πεθαίνει

Στις 29 Αυγούστου 2010, η μηχανή που οδηγεί ο νεαρός Γιώργος Χατζηδάκης, 28 ετών, παίρνει ξαφνικά φωτιά ενώ διατρέχει την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. Μάρτυρες, ανάμεσά τους και οι αστυνομικοί Γεώργιος Παπαποστόλου και Ιωάννης Βασιλείου, οι οποίοι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο κατέθεσαν ότι είδαν ξαφνικά τη μηχανή να αναφλέγεται.

Η μηχανή μάρκας BMW 1200 κυβικών σύρθηκε για πενήντα μέτρα πάνω στην άσφαλτο ενώ ο αναβάτης τυλιγμένος στις φλόγες προσπαθούσε απεγνωσμένα να σωθεί. Ο Γ. Χατζηδάκης διακομίστηκε στο ΚΑΤ με εγκαύματα στο 40% του σώματος του. Απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου όταν κατέρρευσαν όλα τα όργανά του. Η αστυνομία σχημάτισε μια τυπική δικογραφία. Υπήρξαν μαρτυρίες που ανέφεραν ανάφλεξη από υπερχείλιση καυσίμου και πρόσκρουση, αλλά τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν από τις μετρήσεις και την έρευνα της Τροχαίας. Ολα συνέτειναν ότι η μηχανή του νεαρού ανεφλέγη ξαφνικά ενώ ήταν σε κίνηση. Οι λεπτομέρειες που αφορούσαν την επαγγελματική δραστηριότητα του Γ. Χατζηδάκη δεν είχαν τότε καμιά σημασία.
Σήμερα όμως συνδυασμένες με τις εξελίξεις του σκανδάλου Novartis και το πανομοιότυπο περιστατικό περίεργης ανάφλεξης της Porsche του εκδότη Π. Μαυρίκου θέτουν διάφορα ερωτήματα. Ο Γ. Χατζηδάκης ήταν οδηγός του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου.
Για ανεξήγητους λόγους το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προχωρήσει στην προμήθεια υπερπολυτελών τζιπ και της συγκεκριμένης μηχανής που οδηγούσε ο Γ. Χατζηδάκης. Η μηχανή είχε αγοραστεί από την αντιπροσωπεία της BMW Α. Παναγιωτόπουλος Α.Ε. στις 30 Ιουλίου 2009, μόλις έναν χρόνο νωρίτερα δηλαδή, αντί 16.318 ευρώ.
Η συγκεκριμένη μηχανή και ο οδηγός της ήταν στην υπηρεσία του Θ. Παπαδημητρίου όλο το 24ωρο. Ενώ όμως η μηχανή ανήκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Γιώργος Χατζηδάκης ανήκε στο δυναμικό της εταιρείας security του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στις 30 Νοεμβρίου 2017 ο Θ. Παπαδημητρίου καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την αγορά της συγκεκριμένης μηχανής αρνήθηκε ότι ήταν στη δική του υπηρεσία και είπε πως απλώς χρησιμοποιήθηκε για διάφορες εξυπηρετήσεις. Το ίδιο ισχυρίστηκε μιλώντας στο Documentο λέγοντας συγκεκριμένα: «Την χρησιμοποιούσαμε όταν βιαζόμασταν για κάποιες δουλειές. Ισως είχα ανέβει και εγώ μερικές φορές».

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Χρήματα μετέφερε;» Απάντηση: «Οχι, ποτέ. Εμείς τα χρήματα τα στέλναμε μέσω τράπεζας». Η άρνηση του Θ. Παπαδημητρίου για τη σχέση του με τον Γ. Χατζηδάκη και τη χρησιμοποίηση του ως προσωπικού οδηγού δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. Πολλοί εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσαν στο Documentο ότι ο Γ. Χατζηδάκης εκτελούσε χρέη προσωπικού οδηγού του Παπαδημητρίου, κάτι που επιβεβαιώνει ο πατέρας του άτυχου νεαρού, Μιχάλης Χατζηδάκης. Δήλωσε συγκεκριμένα στο Documentο: «Ολοι ξέρουν και κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο Γιώργος δούλευε ως οδηγός του Παπαδημητρίου. Ηταν 24 ώρες το 24ωρο στην υπηρεσία του. Πήγαινε όποτε τον καλούσε». Στην ερώτηση αν συνδέει τον θάνατό του, που τότε αντιμετωπίστηκε ως ατύχημα, με τις εξελίξεις σε σχέση με τη Novartis και όσα μπορεί να γνώριζε ο M. Χατζηδάκης απάντησε: «Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος, από τη δουλειά που έκανε, τη σχέση που είχε με τον Παπαδημητρίου και τη συνεχή επαφή, γνώριζε πολλά».
Η μητέρα του Γιώργου Χατζηδάκη, Ελένη Χατζηδάκη, συμπληρώνει: «Ηταν συνέχεια στο πόδι για να κάνει αυτό που του ζητούσαν. Σίγουρα ήξερε πράγματα, αλλά ήταν πάντα παιδί σοβαρό, που δεν μιλούσε και δεν έλεγε τι έκανε».
Παράξενη ανάφλεξη αλλά τυπική αντιμετώπιση. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 n ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριάνου κάνει νεκροτομή στο σώμα του νεαρού. Οπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, το σώμα του Γιώργου Χατζηδάκη δεν έχει άλλες ιδιαίτερες κακώσεις εκτός από εγκαύματα. Η τραχεία επίσης εμφανίζει εγκαύματα και οι πνεύμονες οιδήματα. Στις γενικές πληροφορίες της έκθεσης αναγράφεται ότι «ενεπλάκη την 29/8/2010 σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλη μοτοσικλέτα φορώντας κράνος. Η μοτοσικλέτα ανεφλέγη συνεπεία εκτροπής και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο ΚΑΤ με εγκαύματα σώματος».

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Η κατάθεση – «φωτιά» για Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Λοβέρδο (εικόνες)

Δείτε επίσης: Μεγαλώνει η λίστα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis;

Δείτε επίσης: Διέρρευσε η ταυτότητα της φερόμενης μάρτυρος για το σκάνδαλο Novartis

Οι πληροφορίες όμως αυτές, που οδηγούν τελικά στην αντιμετώπιση του δυστυχήματος ως συμβατικού και συνηθισμένου ατυχήματος, δεν ισχύουν. Οι γονείς του Γιώργου Χατζηδάκη μεταφέρουν ότι ο γιος τους προτού πεθάνει είχε πει στους αστυνομικούς ξεκάθαρα πως η μηχανή ανεφλέγη αστραπιαία και δεν υπήρξε ατύχημα. Στο ίδιο το έγγραφο αναγγελίας θανάτου ο εντατικολόγος Νίκος Μουρελάτος σημειώνει ότι υπήρξε «αναφερόμενη έκρηξη», την οποία ωστόσο, όπως είναι λογικό, αποδίδει στη βενζίνη. Το είδος του ατυχήματος, στο οποίο υπεισέρχονται παράγοντες όπως φωτιά και -πολύ περισσότερο- πιθανή έκρηξη, έπρεπε να είχε οδηγήσει σε εγκληματολογική έρευνα. Αλλωστε ο ανθυποπυραγός Απόστολος Παρασκευάς, ο οποίος συντάσσει δελτίο πυρκαγιάς μετά το δυστύχημα, αναφέρει ότι «το δίκυκλο κάηκε ολοσχερώς από άγνωστη αιτία» (εμπρησμός, αμέλεια, φυσική κ.λπ.). Καμία έρευνα δεν έγινε για να αποκλειστεί η δολιοφθορά.
Σήμερα ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα δεδομένο άγνωστο την περίοδο εκείνη. Η ανάφλεξη της πανάκριβης μοτοσικλέτας του Γ. Χατζηδάκη εν κινήσει μοιάζει με δυστύχημα-καρμπόν με αυτό που συνέβη στην Αττική Οδό με θύμα τον Παναγιώτη Μαυρίκο.
Δύο ακριβά, καινούργια οχήματα αναφλέγονται με τον ίδιο τρόπο και έχουν θύματα ανθρώπους που γνώριζαν πολλά σχετικά με τη μαφία του φαρμάκου και όσα σήμερα γίνονται γνωστά. Αν όσα καταθέτουν οι μάρτυρες για τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου ισχύουν, τότε ο Γ. Χατζηδάκης δεν ήταν ένας απλός και άτυπος μεταφορέας του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά κάποιος που γνώριζε λεπτομέρειες για ραντεβού, συναλλαγές και πρόσωπα.

(Πηγή: Documento)

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις