«Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα στον όρο Μακεδονία» υποστηρίζει ο σκοπιανός ΥΠΕΞ

  • «Σημαντικό να υπάρξει διάκριση της «Μακεδονίας» και της εδαφικής περιοχής Μακεδονία»
  • «Η πραγματική απάντηση στα περί αλυτρωτισμού είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας»
  • Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πρόταση για το θέμα

Διευκρινίσεις σχετικά με το Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις γύρω από το όνομα «Μακεδονία» ζήτησε από τον Μάθιου Νίμιτς ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, μιλώντας στον σταθμό TV21.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο σκοπιανός πολιτικός, «είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να προχωρήσει σε διάκριση της “Μακεδονίας” και της εδαφικής περιοχής Μακεδονία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μπει ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σχετικά με τα θέματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να γίνει αυτό κατανοητό».

Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ η Μακεδονία δεν μπορεί να ανήκει μόνο στην Ελλάδα ή την πΓΔΜ, καθώς η γεωγραφική αυτή περιοχή είναι ευρύτερη.

«Υπό αυτή την έννοια πιστεύω ότι η πραγματική απάντηση στα περί αλυτρωτισμού είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο αυτό, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Όπως δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ αναφερόμενος στις προσεχείς διαπραγματεύσεις στην Νέα Υόρκη, Ελλάδα και πΓΔΜ έχουν ενθαρρύνει τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς να παρουσιάσει ένα πλαίσιο-οδηγό για την απαραίτητη πρόοδο στο ονοματολογικό ζήτημα, ενώ, ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πρόταση για το θέμα.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις