Προκαλεί ξανά ο Γιλντιρίμ – «Η Τουρκία μπορεί να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή»

  • Δεν σταματά τις προκλητικές δηλώσεις  
  • Μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και την Λευκωσία
  • «Η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή»

Λίγο μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα υπογράμμισε πως «δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, όποιος κάνει τσαμπουκά να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές», ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προκάλεσε εκ νέου, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και την Λευκωσία.

Δείτε επίσης: «Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα μας δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας»

«Τη στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τα εγκαίνια ενός υποβρυχίου νέας γενιάς στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κ. Γιλντιρίμ είπε:

«Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή. Κανείς να μην έχει λανθασμένους υπολογισμούς».

Ωστόσο, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ μεταδίδει την δήλωση του κ. Γιλντιρίμ ως προειδοποίηση που έχει ως παραλήπτη τη Λευκωσία.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις