Επίσκεψη – μήνυμα του Τσίπρα στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού το πρωί της Πέμπτης

  • Ο Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
  • Η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκία ξεκίνησε να κατασκευάζει μια αποβάθρα και ένα παρατηρητήριο-φυλάκιο στη νησίδα Τσαβούς, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Milliyet
  • Μεγάλης σημασίας είναι η πρόσκληση του πρεσβευτή των ΗΠΑ της Αθήνας, Τζέφρι Πάιατ, στην Τουρκία, με αφορμή τη συνάντηση του αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το πρωί τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού, στον απόηχο του περιστατικού με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Δείτε επίσης: H Άγκυρα φέρεται να χτίζει στρατιωτικό φυλάκιο σε νησίδα δίπλα από τα Ίμια (εικόνες – video)

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στα στελέχη του.

H Άγκυρα φέρεται να χτίζει στρατιωτικό φυλάκιο σε νησίδα δίπλα από τα Ίμια

Μετά τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που φέρεται να κατασκευάζει η Τουρκία κοντά στα Ίμια, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκία ξεκίνησε να κατασκευάζει μια αποβάθρα και ένα παρατηρητήριο-φυλάκιο στη νησίδα Τσαβούς, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Δείτε επίσης: Αποκλιμάκωση της έντασης στα Ίμια – Συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ προτείνει ο Γιλντιρίμ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων. Παράλληλα, θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.

Στην Τουρκία την Παρασκευή και ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα

Μεγάλης σημασίας είναι η πρόσκληση του πρεσβευτή των ΗΠΑ της Αθήνας, Τζέφρι Πάιατ, στην Τουρκία, με αφορμή τη συνάντηση του αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.

Δείτε επίσης: H Άγκυρα φτιάχνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στα Ίμια, σύμφωνα με την Cumhuriyet

Στις εν λόγω συναντήσεις δεν θα βρίσκεται ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, του οποίου οι μόνες συναντήσεις θα είναι με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων.

Δείτε επίσης: Βίντεο από τα Ίμια πριν και μετά το «θερμό» επεισόδιο

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις