Ανοιχτή η Τουρκία σε προσφυγή στη Χάγη – «Λάθος της Ελλάδας να χρησιμοποιεί τρίτους όταν στριμώχνεται»

Έτοιμη για διάλογο με την Αθήνα αναφορικά με τα προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει η Άγκυρα δια στόματος του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, χωρίς να αποκλείει προσφυγή στη Χάγη.

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο Χαμί Ακσόι είπε ότι η Τουρκία δεν αποκλείει ακόμη και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για τα προβλήματα στο Αιγαίο και την αποστρατικοποίηση των νησιών του.

«Επιθυμούμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με άλλα προβλήματα του Αιγαίου και να επιλυθούν μέσω συνομιλιών. Κι όταν το δηλώνουμε αυτό πως δεν αποκλείουμε μεθόδους αμοιβαίας ειρηνικής λύσης τις οποίες θα συμφωνήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Δικαστηρίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις διαπραγματεύσεις τους σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο να ανοίξει εκ νέου ο διάλογος και οι διερευνητικές επαφές ακόμη και για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Ελλάδα, όμως αντί να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την πρόταση, αντί να καθίσει και να μιλήσει μαζί μας, με τον συνηθισμένο τρόπο διαμαρτύρεται προς την ΕΕ, και ελπίζει σε βοήθεια άλλων. Αυτή η στάση δεν αρμόζει στην σοβαρότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας», επισήμανε ο Ακσόι.

«Η Ελλάδα κάνει μεγάλο λάθος αν ελπίζει πως θα έχει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τρίτες χώρες κάθε φορά που θα έχει στριμωχθεί» πρόσθεσε προκλητικά.

Πηγή: Ανοιχτή η Τουρκία σε προσφυγή στη Χάγη – «Λάθος της Ελλάδας να χρησιμοποιεί τρίτους όταν στριμώχνεται» - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις