Ο φόβος του κορονοϊού σκεπάζει την Ιταλία – Οκτώ νεκροί στο Ιράν (video)

Ο φόβος του κορονοϊού σκεπάζει την Ιταλία – Οκτώ νεκροί στο Ιράν (video)

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία, που μετρά ήδη τρεις νεκρούς και 150 κρούσματα, στη Λομβαρδία, το Βένετο και το Πεδεμόντιο. Ο φόβος είναι διάχυτος, ενώ αυστηρά περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εισόδου και εξόδου -πλην εξαιρετικών περιπτώσεων- από τις πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το περίφημο καρναβάλι της Βενετίας τερματίστηκε άδοξα.

Η αστυνομία ήδη εφαρμόζει τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που αποφασίστηκαν στην έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τις αρμόδιες αρχές. Απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από 12 πόλεις στη Λομβαρδία και το Βένετο, ακυρώνονται εκδηλώσεις, κλείνουν σχολεία, ενώ στη Βενετία διακόπτονται δύο μέρες νωρίτερα οι εορτασμοί του διασημότερου καρναβαλιού της χώρας.

Ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε πως αν χρειαστεί θα ζητηθεί και η βοήθεια του στρατού για να αποκλειστούν περιοχές.

«Οι Ιταλοί δεν θα πρέπει να καταβληθούν από αισθήματα πανικού και στην παντελώς άχρηστη και αντιπαραγωγική κινδυνολογία» δήλωσε ο Κόντε.

Τα σουπερμάρκετ έχουν γεμίσει από κόσμο, που κάνει ουρές για να αγοράσει τα απαραίτητα.

Η Ιταλία καλείται να περιορίσει τον κορονοϊό πριν εξαπλωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στα μέτρα που λαμβάνονται.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις