Σε καραντίνα πάνω από 3 δισ. άνθρωποι σε τουλάχιστον 70 χώρες (video)

Σε καραντίνα πάνω από 3 δισ. άνθρωποι σε τουλάχιστον 70 χώρες (video)

Η πανδημία της νόσου Covid-19 «απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα» προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, παρουσιάζοντας «Σχέδιο Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Δράσης», που επεκτείνεται έως τον Δεκέμβριο και απαιτεί συγκέντρωση δωρεών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε  20.599 ανθρώπους παγκοσμίως , ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 447.030 κρούσματα. Από τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει 101.911 έχουν αποθεραπευτεί. Τους περισσότερους θανάτους μέσα σε διάστημα 24 ωρών ανέφεραν η Ισπανία (738), η Ιταλία (683) και η Γαλλία (231).

Ο νέος κορoνοϊός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προειδοποιεί ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο ασθενειών, σύμφωνα με το Reuters.

«Μέχρι το Πάσχα, στις 12 Απριλίου όλοι θα έχουν γυρίσει στη δουλειά», υποστήριξε πάντως,  ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το Κογκρέσο αποφάσισε να εγκρίνει το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία της χώρας, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Νέα Υόρκη έχει πια ξεπεράσει τα 30.000 κρούσματα ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 280, ενώ χθες ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ανηλίκου που οφείλεται στον κορονοϊό.(Λος Άντζελες).

Οι πολίτες σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε καραντίνα.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις