Πάνω από 100 γιατροί θύματα του κορονοϊού στη Ρωσία – Εκατοντάδες νέα κρούσματα στην Τουρκία – Επανεκκίνηση οικονομίας της Ν.Υ.

Πάνω από 100 γιατροί θύματα του κορονοϊού στη Ρωσία – Εκατοντάδες νέα κρούσματα στην Τουρκία – Επανεκκίνηση οικονομίας της Ν.Υ.

Τουλάχιστον 101 ιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό στη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο των ρωσικών υπηρεσιών υγείας. Ωστόσο, οι επαγγελματίες υγείας αμφισβητούν τον απολογισμό, υποστηρίζοντας ότι είναι μεγαλύτερος και αγγίζει τους 300.

Η Ρωσία βρίσκεται στην τρίτη θέση σε κρούσματα της Covid-19, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, καθώς 360.000 έχουν μολυνθεί με τον ιό, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 3.807.

Στην Τουρκία, τα θύματα του κορονοϊού ανήλθαν σε 4,397, με 28 θανατηφόρα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Ανέφερε 948 νέα κρούσματα και συνολικά 158.762. Πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών με Covid-19 στη χώρα ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στις ΗΠΑ, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, τόνισε ότι ήρθε ο καιρός για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην πόλη, ανακοινώνοντας σχέδιο που περιλαμβάνει επιτάχυνση μεγάλων έργων υποδομής και μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Διεθνείς δωρητές συγκέντρωσαν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη προσφύγων και μεταναστών από τη Βενεζουέλα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εν μέσω πανδημίας.

Πηγή: The Associated Press

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις