Απίστευτη τραγωδία στη Βηρυτό -Κρανίου τόπος το λιμάνι-Εκατόμβη νεκρών (video)

Απίστευτη τραγωδία στη Βηρυτό -Κρανίου τόπος το λιμάνι-Εκατόμβη νεκρών (video)

Τριήμερο εθνικό πένθος στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού το απόγευμα της Τρίτης, σε αποθήκη που φυλασσόταν εδώ και έξι χρόνια τεράστια ποσότητα νιτρικού αμμωνίου και άλλα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, που χρησιμοποιούνται ως χημικά λιπάσματα αλλά και για την κατασκευή βομβών. Από τις εκρήξεις έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι, περίπου 4.000 τραυματίστηκαν, απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς και όσων παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, δεδομένου ότι το λιμάνι και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν, με τις υλικές ζημιές να εκτείνονται σε ακτίνα τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων. Εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 200 και οι τραυματίες τους 6.000.

Όπως μετέδωσε από τη Βηρυτό ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Ουαλίντ Ελίας, το απόγευμα της Τρίτης γίνονταν τεχνικές εργασίες στη συγκεκριμένη αποθήκη. Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν αποθήκες με σιτηρά καθώς και αποθήκη με φάρμακα. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χαοτική.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις