Πάνω από ένα δισεκατομμύριο μαθητές επηρεάστηκαν από την πανδημία – Τα νέα δεδομένα

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο μαθητές επηρεάστηκαν από την πανδημία – Τα νέα δεδομένα

Η Covid-19 μπορεί να μεταδίδεται πιο εύκολα στα σχολεία και στις παιδικές κατασκηνώσεις από ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι σήμερα, προειδοποιεί, σε νέα έκθεσή του, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Το CDC επισήμανε ότι προκύπτουν νέα στοιχεία από τις εστίες κορονοϊού στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια και στο Ισραήλ, που υποτίμησαν τον κίνδυνο από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στη νέα έκθεση επισημαίνεται ότι τα παιδιά, ακόμα και τα ασυμπτωματικά, μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Υγειονομική βόμβα έχει εντοπιστεί σε summer camp στη Τζόρτζια, όπου 200 ανήλικοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι η πανδημία επηρέασε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο μαθητές, με τα σχολεία να κλείνουν σε περισσότερες από 160 χώρες.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις