Άγκυρα προς Βερολίνο: Αναμένουμε τιμωρία των υπευθύνων εφόδου σε τζαμί

Άγκυρα προς Βερολίνο: Αναμένουμε τιμωρία των υπευθύνων εφόδου σε τζαμί

Μετά την όξυνση των τριβών στις σχέσεις με τη Γαλλία και το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε προς το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου Μακρόν απέναντι στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς Ερντογάν, η Τουρκία στρέφεται και κατά  της Γερμανίας καταγγέλλοντας περιστατικό εφόδου σε τζαμί.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τη Γερμανία να τιμωρήσει τους υπευθύνους αστυνομικούς για την άσκηση βίας εναντίον μουσουλμάνων πολιτών.

«Είναι λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός της βίας που υπέστη ο πολίτης μας Γιουκσέλ Ακέρ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Κολωνία της Γερμανίας, από την αστυνομία. Διαπιστώθηκε ξεκάθαρα ότι η αστυνομία, η οποία εισέβαλε στο χώρο εργασίας μετά από καταγγελία, χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία κατά των πολιτών μας.
Αναμένουμε από τις γερμανικές αρχές να λάβουν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα έναντι των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν βία και να επιδείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Γερμανία, ειδικά κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων.
Παρείχαμε την απαραίτητη υποστήριξη στους πολίτες μας στις αγωγές που υπέβαλαν προς τις αρμόδιες γερμανικές αρχές σχετικά με την κακομεταχείριση που υπέστησαν.
Αναμένουμε και παρακολουθούμε ώστε οι υπεύθυνοι αυτών και παρόμοιων περιστατικών να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή ΕΡΤ, Ανταπόκριση – Τουρκία Αρ. Φερεντίνου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις