Τι είπαν στην τηλεφωνική τους συνομιλία Πούτιν – Μπάιντεν

Τι είπαν στην τηλεφωνική τους συνομιλία Πούτιν – Μπάιντεν

Λεπτομέρειες για την τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό ομόλογο του Τζο Μπάιντεν έδωσε σήμερα ο γραμματέας Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο στους δυο ηγέτες με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς και η διάρκεια της ξεπέρασε τα 35 λεπτά. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της επέκτασης της επέκτασης της συμφωνίας NEW START». Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ «ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήθελε να συγχαρεί για μια ακόμα φορά τον Αμερικανό συνάδελφο του για την ανάληψη των καθηκόντων του». Τέλος ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε πως το 2011 ο Ρώσος πρόεδρο είχε συναντηθεί για με τον Τζο Μπάιντεν στη Μόσχα σε μια καθόλα ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση.

Τόνισε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για επανακκίνηση των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ ύστερα από την τηλεφωνική εποικοινωνία ανάμεσα σε Πούτιν και Μπάιντεν καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.«Αυτός ο όρος (επανακκίνηση) δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για επαναφορά μέχρι στιγμής. Υπάρχει μια πολύ σημαντική αλληλοκατανόηση και συμφωνία σχετικά με την ανάγκη επέκτασης της Συνθήκης START. η οποία και θα εφαρμοστεί». Σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι ο Ντμίτρι Πεσκόφ αποκάλυψε πως «ο Αμερικανός πρέοδρος έθεσε το θέμα στο Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον τελευταίο να δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Ανταπόκριση από Ρωσία για την ΕΡΤ: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις