Ο γερουσιαστής Ντέρμπιν διαστρέβλωσε εντελώς όσα ειπώθηκαν, λέει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν «διαστρέβλωσε εντελώς» όσα ειπώθηκαν σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, τονίζοντας ότι ο γερουσιαστής πλήττει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας δικομματικής συμφωνίας για το πρόγραμμα DACA.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του την περασμένη Πέμπτη στον Λευκό Οίκο από τους γερουσιαστές Ντικ Ντέρμπιν και των Λίντσεϊ Γκρέιαμ από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, ο Τραμπ διερωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή κράτη της Αφρικής, που χαρακτήρισε «χώρες απόπατους».

Την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε ότι χρησιμοποίησε αυτήν την έκφραση, αλλά πολλοί Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές επιμένουν ότι πράγματι το είπε.

Ο Ντέρμπιν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι όχι μόνο ειπώθηκε η επίμαχη φράση αλλά και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος την επανέλαβε «πολλές φορές», ενώ νωρίτερα σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σικάγο τόνισε: «ξέρω τι συνέβη. Δεν αλλάζω τίποτε από όσα είπα».

«Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν διαστρέβλωσε εντελώς όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση για την DACA», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση στο twitter, αναφερόμενος στο πρόγραμμα Deferred Action for Childhood Arrivals, που προστατεύει από την απέλαση τους νεαρούς «Ονειροπόλους» (Dreamers), 690.000 νέους μετανάστες.

«Συμφωνίες δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη! Ο Ντέρμπιν τίναξε στον αέρα την DACA και βλάπτει τις ένοπλες δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις