Η ζωή στο πιο ψυχρό χωριό του κόσμου (εικόνες)

Γνωρίστε το ψυχρότερο χωριό της γης, όπου η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι -50C.

Το απομακρυσμένο χωριό Oymyakon βρίσκεται στη Σιβηρία και είναι ο πιο ψυχρός κατοικημένος οικισμός στον κόσμο.

Στο χωριό κατοικούν 500 άνθρωποι, ενώ υπήρξε πόλος στάθμευσης για οδηγούς ταράνδων όπου μετέφεραν τα κοπάδια τους, τις δεκατίες του 1920 και του 1930.

Ηλεκτρονικά θερμόμετρα εξερράγησαν μετά την καταγραφή της χαμηλής θερμοκρασίας που άγγιζε τους -62 βαθμούς κελσίου.

Η ζωή των κατοίκων σκληρή, καθώς φωτογραφίες καταγράφουν τα παγωμένα τοπία της περιοχής και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων.

Συγκλονιστικό φωτογραφικό στιγμιότυπο καταγράφει τα πρόσωπα των κατοίκων, των οποίων οι βλεφαρίδες τους και τα πρόσωπα τους παγώνουν σε ελάχιστα λεπτά κατά την έξοδό τους από τις οικίες τους.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στο χωριό ήταν το 1933, όπου άγγιξε τους -67,7C.

Χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ανταρκτική, αλλά εκεί δεν έχουν καταγραφεί κατοικημένοι οικισμοί.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις