Κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Αναστασιάδη – Αμπντάλα Β’

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αμπντάλα Β’, στο πλαίσιο της 1ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

«Η πρώτη Σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία, σε μία περίοδο που προβάλλουν μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, αλλά αναδεικνύονται και σημαντικές ευκαιρίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά της Συνόδου: «Συνομιλήσαμε εκτενώς για τις εξελίξεις στο Συριακό υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εξασφαλισθεί το συντομότερο η ειρήνη στην χώρα και να τεθούν τα θεμέλια για ένα μέλλον δημοκρατίας και συμφιλίωσης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Τονίσαμε την τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας σε σχέση με το προσφυγικό. Είναι ανάγκη, η διεθνής κοινότητα, να στηρίξει ενεργά τις χώρες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και φέρουν το βάρος εξυπηρέτησης ανάλογων αυξημένων ανθρωπιστικών αναγκών».

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις