«Κόκκινος συναγερμός» για το ηφαίστειο στη Χαβάη – Εντυπωσιακές εικόνες από τον πυκνό καπνό (εικόνες – video)

Η ηφαιστειακή έκρηξη στη Χαβάη που έγινε στις 3 Μαΐου δεν παύει να δοκιμάζει τους κατοίκους του νησιού. Αυτή τη φορά οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους, αλλά και τα αεροσκάφη, να παραμείνουν μακριά από το Μεγάλο Νησί της Χαβάης, λόγω πυκνού σύννεφου καπνού που υψώθηκε 12.000 πόδια από το έδαφος από το ηφαίστειο Κιλαουέα. 

Η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία, σύμφωνα με το CNN, εξέπεμψε «κόκκινο συναγερμό», καθώς ο πυκνός καπνός θα μπορούσε να είναι καταστροφικός για τις αερομεταφορές, ωστόσο η υπηρεσία δεν είναι βέβαιη για τον λόγο που αυξήθηκε η εκπομπή καπνού και στάχτης από το ηφαίστειο την Τρίτη.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη προκάλεσε την καταστροφή τουλάχιστον 30 σπιτιών. Πέρα από τον καπνό που δεν είναι δηλητηριώδης, οι κάτοικοι έχουν να ανησυχούν για τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του θείου που εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα και τα οποία είναι τοξικά.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις