Σειρά επιθέσεων εναντίον της αστυνομίας στην Τσετσενία – Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Σειρά επιθέσεων έθεσαν στο στόχαστρο την αστυνομία στην Τσετσενία, στον ρωσικό Καύκασο, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς μελών των δυνάμεων της τάξης ενώ οι δράστες των επιθέσεων «εξουδετερώθηκαν», ανακοίνωσε ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε αξιωματικούς και σε μέλη της τσετσενικής αστυνομίας στο Γκρόζνι και στο Τσάλι», αναφέρει το πρακτορείο Amaq σε ανακοίνωση που ανήρτησε στα αραβικά, σύμφωνα με την ομάδα που ειδικεύεται στην επιτήρηση των τζιχαντιστικών ιστοσελίδων, SITE.

Στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Καντίροφ είπε πως δεν έχει «καμία αμφιβολία» για το γεγονός ότι «η ομάδα των νεαρών ανδρών» που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές ενήργησε επηρεασμένη από υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Προηγουμένως, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως τουλάχιστον τρεις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης, με διαφορετικούς απολογισμούς.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην πόλη Τσάλι, ενώ «τροχονόμοι τραυματίστηκαν στο Γκρόζνι», στην πρωτεύουσα.

«Όλες οι απόπειρες αποτράπηκαν, οι ληστοσυμμορίτες εξουδετερώθηκαν και ένας από τους κακοποιούς ανατινάχθηκε αλλά επέζησε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας αυτής της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός πως οι εγκέφαλοι αυτών των νεαρών ανδρών επηρεάστηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από διάφορους (σ.σ. εκπροσώπους του ΙΚ). Όμως ο απολογισμός της ημέρας δείχνει πως δεν διαθέτουν καμία κοινωνική βάση στη δημοκρατία μας», διαβεβαιώνει ο Τσετσένος ηγέτης.

Εκτίμησε πως οι επιτιθέμενοι είχαν σκοπό να «επισκιάσουν» τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ-Άντχα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις