Η τέχνη της ψευδαίσθησης – Αυτές είναι οι «Εικασίες» της Σάρα Μεγιόχας (εικόνες)

Η Σάρα Μεγιόχας (Sarah Meyohas) παραδέχεται ότι θέλει να κάνει τέχνη η οποία «εμπεριέχει μια αλήθεια».

«Η αξία παράγεται μέσω της αντικατάστασης, κάτι είναι πάντα στη θέση κάποιου άλλου… σε ανταλλαγή», υποστηρίζει η με έδρα τη Νέα Υόρκη αμερικανή εικαστικός. Αυτή την ιδέα εξερευνά στην καινούργια σειρά φωτογραφιών της με τίτλο «Εικασίες». Τούνελ που τείνουν στο άπειρο, που προκύπτουν από καθρέφτες να «βλέπουν» ο ένας τον άλλον, τοποθετημένους σε παστέλ φόντα.

Καπνός, πέταλα λουλουδιών, ακροδάχτυλα και άλλα είναι στο περίγραμμα – ή, το σχηματίζουν – αυτών των αντανακλαστικών επιφανειών, δημιουργώντας ονειρικά περιβάλλοντα που έλκουν τον θεατή όλο και πιο βαθιά στην εικόνα.

«Είτε είναι τα χρώματα είτε είναι τα λουλούδια αυτά που σας τραβούν μέσα, θέλω οι θεατές να αισθάνονται λες και έλκονται στο κενό, σαν να στέκονται στο χείλος ενός γκρεμού» εξομολογήθηκε, στο «Sleek Magazine» η Σάρα Μεγιόχας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: sarahmeyohas.com

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις