«Σπόντα» του Μακρόν για Τραμπ – «Αν επιτραπεί στο Ιράν να πουλάει πετρέλαιο, οι τιμές θα πέσουν»

Αιχμές για το αμερικανικό εμπάργκο στο Ιράν άφησε με ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απαντώντας στην επιθυμία που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για μείωση της τιμής του πετρελαίου στις αγορές.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Μακρόν τόνισε: «Θα ήταν καλό για την τιμή του πετρελαίου να μπορεί το Ιράν να το πουλάει. Είναι καλό για την ειρήνη, είναι καλό για την τιμή του πετρελαίου».

Οι κυρώσεις που έχει ήδη προαναγγείλει η Ουάσινγκτον σε βάρος του πετρελαϊκού τομέα του Ιράν θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Μακρόν απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο στην κριτική που άσκησε ο Τραμπ στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του ΟΠΕΚ επειδή αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου. “Με βάση τη λογική του, θα δει ότι είναι καλό για την τιμή του πετρελαίου να μπορεί το Ιράν να το πουλάει”, είπε ο Μακρόν. “Είναι μια οικονομική πραγματικότητα… η προσφορά και η ζήτηση”, πρόσθεσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις