Το κίνητρο απαγωγής των 11χρονων στη Λάρνακα αναζητούν οι Αρχές – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις

  • Eνώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος
  • Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής
  • Ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα
  • Ρόλο κλειδί στον εντοπισμό παιδιών και δράστη φέρεται να έπαιξε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην γειτονιά το οποίο έχει στο σπίτι του πολίτης

Eνώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών. Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο.

Ο 35χρονος δράστης, Γιώργος Νικολάου, από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα.

Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Η μαρτυρία κλειδί

Η Αστυνομία είχε ενεργοποιήσει από την πρώτη ώρα της απαγωγής, όλους τους μηχανισμούς για εντοπισμό των παιδιών και του δράστη. Στην ΑΔΕ Λάρνακας είχε στηθεί από την πρώτη ώρα κέντρο συντονισμού των ερευνών το οποίο και κατηύθυνε τα περίπολα της Αστυνομίας που τέθηκαν επί ποδός.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive ρόλο κλειδί στον εντοπισμό παιδιών και δράστη φέρεται να έπαιξε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην γειτονιά το οποίο έχει στο σπίτι του πολίτης. Δεύτερο, και καταλυτικό στοιχείο που άμεσα οι Αρχές αξιολόγησαν, ήταν η πληροφορία από παρατηρητή που βρισκόταν εκεί, ο οποίος συνέδεσε τα στοιχεία και τις περιγραφές που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, και έτσι έδωσε πληροφόρηση στις Αρχές για τον 35χρονο ο οποίος διέμενε στην γειτονιά του.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις