Νέα δεδομένα για το δημοψήφισμα από τον Ζάεφ: Με «όχι» ακυρώνεται η συμφωνία των Πρεσπών

Η συμμετοχή στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 30 Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το δεσμευτικό ή όχι του αποτελέσματος, έχει αναδειχθεί σε καίριο ζήτημα των τελευταίων ημερών στη γείτονα χώρα.

Τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό, μια διαφοροποίηση παρατηρείται στις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε πως με «Οχι» στο δημοψήφισμα ακυρώνεται αυτόματα και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του ο σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως «οι αποφάσεις μας δεν αξίζουν τίποτα, εάν δεν έχουν τη στήριξη των πολιτών και την ψήφο τους. Αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο».

«Αν υπάρξει πλειοψηφία που θα είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών -έστω και κατά μία ψήφο- τότε αυτό σημαίνει ότι το κοινοβούλιο και εγώ θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία. Αν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία υπέρ, τότε αυτό σημαίνει ότι όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις, θα πρέπει να συμμορφωθούν με την εντολή του λαού. Πιστεύω ότι η ψήφος του λαού και η απόφασή του δίνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα πολιτικά κόμματα. Όταν αποφασίσουν οι πολίτες θα δώσουν σε εμάς τους πολιτικούς το μόνο σημάδι που θα πρέπει να ακολουθήσουμε», ανέφερε ο σκοπιανός πρωθυπουργός σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Telma.

Παράλληλα, σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε πως η ιδέα του δημοψηφίσματος δεν ήταν δική του, αλλά του VMRO και διατυπώθηκε 12 χρόνια πριν. Επίσης τόνισε πως εάν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, τότε η συμφωνία θα ακυρωθεί,

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις