Γιατί ο πιλότος μιας πτήσης δεν τρώει ποτέ το ίδιο φαγητό με τους υπόλοιπους επιβάτες

Το αεροπλάνο αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα μεταφοράς και ποιος μπορεί να αρνηθεί την ευκολία που έχει επιφέρει στον άνθρωπο, καθώς μπορεί να ταξιδέψει από άκρη σε άκρη της γης, μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Πάρα πολλά άρθρα έχουν γραφτεί για το τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό μας όταν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο. Το φαγητό έχει διαφορετική γεύση, αν πιούμε αλκοοόλ μεθάμε πιο εύκολα, είμαστε ευάλωτοι στις ιώσεις, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό και πολλά άλλα.

Οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να σερβίρουν γνωστό και βολικό φαγητό, όπως είναι το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι το πλήρωμα πτήσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει το ίδιο γεύμα με αυτό των επιβατών.

Μάλιστα, ο πιλότος δεν τρώει ποτέ το ίδιο φαγητό με τον συγκυβερνήτη.

Οι πιλότοι καταναλώνουν το δικό τους φαγητό που ετοιμάζεται ειδικά για εκείνους, προκειμένου να περιορίσουν την περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης. Την ίδια ώρα ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης τρώνε συνήθως διαφορετικά γεύματα για να μην νοσήσουν και οι δύο υπό τον φόβο των τροφικών δηλητηριάσεων.

Όλα αυτά γίνονται για τη προφύλαξή τους ώστε να μπορούν να είναι σε θέση να πιλοτάρουν το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις