«Διαξιφισμοί» Τραμπ και Μισέλ Ομπάμα – «Δε θα τον συγχωρήσω ποτέ»

Τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του τράβηξε εκ νέου ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά επέλεξε να επιτεθεί στην πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Αφορμή κατέστησαν τα απομνημονεύματα της Μισέλ Ομπάμα που μόλις εκδόθηκαν. Η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, τονίζει ότι δεν πρόκειται να συγχωρήσει ποτέ τον Τραμπ για το γεγονός πως στοχοποίησε τον άνδρα της ισχυριζόμενος πως δε γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Τι απάντησε ο Τραμπ; «Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Ομπάμα έχει πληρωθεί καλά για να γράψει αυτό το βιβλίο, πάντα άλλωστε περιμένουν να προκύψει μία αντιπαλότητα. Θα σας δώσω λοιπόν πίσω κάποιο μέρος από την αντιπαλότητα. Εγώ δε θα συγχωρήσω ποτέ τον πρόεδρο Ομπάμα γι’ αυτό που έκανε στον αμερικανικό στρατό. Είχε εξαντληθεί και αυτό έπρεπε εγώ να το φτιάξω. Αυτό που έκανε στο στρατό, κατέστησε τη χώρα μας ανασφαλή».

Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρει πως δεν πρόκειται να συγχωρήσει ποτέ τον Τραμπ: «Τι θα γινόταν αν κάποιος ανισόρροπος έπαιρνε ένα όπλο και πήγαινε στην Ουάσιγκτον; Τι θα γινόταν αν στόχευε τις κόρες μου; Με τα απερίσκεπτα υπονοούμενά του ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς μου», ανέφερε.

Επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο

Αξιώνοντας μεγαλύτερο «σεβασμό» για τον Λευκό Οίκο, τον οποίο χαρακτήρισε «ιερό», ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον μιας δημοσιογράφου, κρίνοντας πως το ερώτημα που του έθεσε είναι «ανόητο».

Τα νέα λεκτικά «πυρά» του μεγιστάνα εκτοξεύτηκαν σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του με τα ΜΜΕ: μόλις την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος ακύρωσε τη διαπίστευση ενός ανταποκριτή του CNN, του Τζιμ Ακόστα, αφού εκείνος έθεσε επίμονα ερωτήματα στον πρόεδρο.

Σήμερα, η δημοσιογράφος Άμπι Φίλιπ, που εργάζεται επίσης στο CNN, ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ εάν αντικατέστησε τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο της άκρως ευαίσθητης έρευνας για τη Ρωσία.

«Τι ανόητη ερώτηση, να, μια ανόητη ερώτηση!» επανέλαβε ο δισεκατομμυριούχος, χωρίς να απαντήσει.

«Σας παρακολουθώ πολύ. Θέτετε πολλά ανόητα ερωτήματα» συμπλήρωσε ο Τραμπ, δείχνοντας με το δάκτυλο την Φίλιπ.

Κατόπιν ο αμερικανός πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στους δημοσιογράφους για τη δημιουργία ενός κλίματος εχθρότητας μεταξύ εκείνου και των ΜΜΕ.

«Όταν βρίσκεστε στον Λευκό Οίκο, είναι για εμένα ένας χώρος πολύ ιερός. Είναι ένας χώρος πολύ ιδιαίτερος. Πρέπει να συμπεριφέρεστε στον Λευκό Οίκο με σεβασμό. Πρέπει να αντιμετωπίζετε την προεδρία με σεβασμό» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις