Η Σεσίλια Παρέδες γίνεται… ένα με τα έργα της – Αυτοί είναι οι «Δύο κόσμοι»

Η καλλιτέχνης, Σεσίλια Παρέδες (Cecilia Paredes) γεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Περού, και σήμερα κινείται μεταξύ Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, Λίμα και Κόστα Ρίκα. Η ίδια είναι το θέμα των φωτογραφιών της, αν και η φιγούρα της δύσκολα ξεχωρίζει σε αυτές. Για κάθε «αυτοπροσωπογραφία» της, κρεμάει πλούσια μπατίκ υφάσματα ως φόντο, τα οποία συνταιριάζει με το βαμμένο δέρμα της ή με κοστούμια που φορά ή και με τα δύο. Ο κορμός της, τα χέρια της, το πρόσωπό της «σβήνουν» στο φόντο, οι φωτογραφίες της γίνονται κάτι σαν «μαγική εικόνα».

«Τυλίγω, καλύπτω ή βάφω το σώμα μου με το ίδιο μοτίβο του υλικού και απεικονίζω εκ νέου τον εαυτό μου ως μέρος αυτού του τοπίου», εξηγεί η Παρέδες. «Με αυτό, εργάζομαι πάνω στην οικοδόμηση της ταύτισής μου με το άμεσο περιβάλλον ή με το μέρος του κόσμου στο οποίο ζω ή που νιώθω ότι μπορώ να αποκαλέσω “σπίτι”. Έχουν χαρακτηρίσει το βιογραφικό μου ως “βιογραφικό ενός νομάδα”, άρα είναι πιθανόν να υπάρχει μια ανάγκη μου να αντιμετωπίσω αυτή τη διαδικασία συνεχούς μετεγκατάστασης», προσθέτει.

Αυτή την περίοδο, και ως τις 30 Δεκεμβρίου, το Museum of Latin America Art (MOLAA) στο Λος Άντζελες φιλοξενεί ατομική έκθεση της Σεσίλια Παρέδες. Η οποία, από τις 27 Μαρτίου του 2019, θα έχει καινούργια ατομική έκθεση στο Μουσείο του Πανεπιστημίου της Ναβάρα (MUN) στην Ισπανία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Cecilia Paredes Facebook (Cecilia Paredes Art – @ceciliaparedesart)

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις