Ώρα μηδέν για την πρόταση μομφής κατά της Μέι – Στο πλευρό της σχεδόν 200 βουλευτές

  • Reuters: Σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν τη Μέι
  • Κίνηση τακτικής από Μέι πριν την ψηφοφορία: Δεν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές
  • Μέι: Δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές
  • Η «αριθμητική» της πρόταση μομφής

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Κίνηση τακτικής από Μέι πριν την ψηφοφορία – «Δεν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές»

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή. Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι “πολύ πολύ άσχημη” για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Η «αριθμητική» της πρόταση μομφής

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της. Τουλάχιστον 100 βουλευτές έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς την πρωθυπουργό ενόψει της πρότασης μομφής, με βάση δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις