«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή βάζει ο Τραμπ – «Θα έκανα πόλεμο με το Ιράν για το θέμα των πυρηνικών όπλων»

Ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται πως είναι κάτι παραπάνω από πιθανός, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πλέον ανοικτά πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη προκειμένου να εμποδίσει την Τεχεράνη από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

Άφησε δε  ανοικτό το κατά πόσο αυτή θα περιλαμβάνει την προστασία του πετρελαϊκού εφοδιασμού.

Παρά τις σχετικά αποτυχημένες απόπειρες μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ή ακόμα και της ίδιας του της κυβέρνησης να ρίξουν τους τόνους, ο  Τραμπ δήλωσε στο περιοδικό Time πως οι επιπτώσεις των πρόσφατων επιθέσεων σε ένα νορβηγικό και ένα ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν είναι μέχρι τώρα «πολύ μικρές».

«Άλλες χώρες παρέχουν σε μεγάλο βαθμό πετρέλαιο σε αυτή την περιοχή», είπε. «Για εμάς, πρόκειται για πολύ μικρές ποσότητες. Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο στον τομέα της ενέργειας στη διάρκεια των δυόμισι ετών που έχουν περάσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν προκειμένου να το εμποδίσει από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα ή για να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη ροή πετρελαίου μέσω του κόλπου, ο πρόεδρος είπε: «Οπωσδήποτε θα το έκανα για το θέμα των πυρηνικών όπλων, και θα άφηνα για το άλλο ένα ερωτηματικό», είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις