Φιλελεύθεροι και Σοσιαλιστές στηρίζουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τόσο η πολιτική ομάδα των φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και η αντίστοιχη της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών (S&D) ανακοίνωσαν την Τρίτη 16 Ιουλίου πως θα στηρίξουν την πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η ομάδα μου θα στηρίξει σήμερα την κυρία φον ντερ Λάιεν. Ανυπομονούμε να εργαστούμε εντατικά μαζί της για να οδηγήσουμε την Ευρώπη προς τα εμπρός. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας ανανεώσουμε μαζί την Ευρώπη», είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος, ο επικεφαλής του Renew Europe, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μακρονικοί ευρωβουλευτές, και η οποία αποτελεί τη μικρή αλλά ουσιαστική ομάδα που ρυθμίζει τις ισορροπίες μεταξύ ΕΛΚ και Σοσιαλιστών.

Στην ίδια απόφαση, αλλά με περισσότερες αντιδράσεις κατέληξαν και οι Σοσιαλιστές. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική ομάδα τους σημειώνουν πως μετά την «έντονη» συνεδρίαση των μελών, η πλειοψηφία συμφώνησε ότι οι γραπτές δεσμεύσεις που ανέλαβε η φον ντερ Λάιεν όσον αφορά την προώθηση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που ζήτησαν οι Σοσιαλιστές αρκούν, αρκεί να τηρηθούν.

Με τη στήριξη των δύο αυτών ομάδων όσο και του ΕΛΚ από το οποίο προέρχεται, η γερμανίδα πολιτικός πλησιάζει στον στόχο της: να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Επιτροπής τον προσεχή Νοέμβριο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρειάζεται 374 ψήφους για να εκλεγεί και φαίνεται πως έχει ήδη εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις