Ωμή παρέμβαση Τραμπ στη διαδικασία αποπομπής του – Εμπόδισε διπλωμάτη να καταθέσει

Ο Γκόρντον Σόντλαντ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επρόκειτο να παρουσιαστεί  το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου ενώπιον των επιτροπών, κεκλεισμένων των θυρών, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σε σχέση με τον ρόλο του στα δούναι και λαβείν της κυβέρνησης με την Ουκρανία. Η κατάθεση αφορούσε την έρευνα έρευνα για την παραπομπή του ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τελικά όμως αυτό δεν έγινε, καθώς παρενέβη ό ίδιος ο Λευκός Οίκος, εμποδίζοντας τον.

Ο Δημοκρατικός ‘Ανταμ Σιφ, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι η επιτροπή ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του Σόντλαντ, ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν του επέτρεψε να καταθέσει.

Ο Σιφ δήλωσε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός να «στερούνται την κατάθεσή του».

Ο Τραμπ έγραψε σχετικά στο Twitter, ότι «θα ήθελε να σταλεί ο πρεσβευτής (Γκόρντον) Σόντλαντ, ένας πολύ καλός άνθρωπος και σπουδαίος αμερικανός, να καταθέσει αλλά δυστυχώς θα κατέθετε ενώπιον ενός εικονικού δικαστηρίου εντελώς μεροληπτικού».

Ο Γκόρντον μετείχε σε ανταλλαγές μηνυμάτων που αφορούσαν την Ουκρανία, τα οποία παραδόθηκαν στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα από τον πρώην ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ουκρανία Κερτ Βόλκερ.

Η έρευνα εστιάζει στο ερώτημα αν ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ζητώντας ξένη ανάμιξη στις προσεχείς αμερικανικές εκλογές και αρνούμενος στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να εκδώσουν δικαστική κλήση μάρτυρα για τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ μετά την άρνηση της κυβέρνησης Τραμπ να του επιτρέψει να παρουσιαστεί ενώπιον των επιτροπών του Κογκρέσου.

«Θεωρούμε ότι η ανάμιξη αυτή συνιστά παρεμπόδιση της έρευνας για την παραπομπή» του προέδρου, τόνισαν οι επικεφαλής των Επιτροπών Πληροφοριών, Εξωτερικών Υποθέσεων και των εποπτευόντων ομάδων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις