«Ανεξαρτητοποιείται» το Κογκρέσο από τον Τραμπ – «Θα κάνουμε την Τουρκία να μετανιώσει»

Το Δημοκρατικά ελεγχόμενο Κογκρέσο διαφοροποιεί τη θέση του από τις υποχωρητικές τάσεις του αμφιλεγόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ τόνισε πως «θα κάνει τον πρόεδρο της Τουρκίας να πληρώσει πολύ ακριβά την επίθεσή του στη Συρία κατά των κουρδικών δυνάμεων συμμάχων της Ουάσινγκτον».

«Προσευχηθείτε για τους κούρδους συμμάχους μας, οι οποίοι εγκαταλείφτηκαν αισχρά από την κυβέρνηση Τραμπ», τόνισε. «Θα καταβάλω προσπάθειες στο Κογκρέσο ώστε ο Ερντογάν να πληρώσει πολύ ακριβά», πρόσθεσε ο 64χρονος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα που ασκεί επιρροή και ήταν, μέχρι πριν λίγες μέρες,  στενός υποστηρικτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις