Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ σε 19 ώρες και 16 λεπτά χωρίς… στάση: Η μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση (video)

Ιστορία στην αεροπορία παγκοσμίως γράφτηκε από την αυστραλιανή εταιρεία αερομεταφορών «Qantas», αφού η πρώτη της δοκιμαστική απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϋ, στέφθηκε με επιτυχία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση που έχει καταγραφεί και είχε διάρκεια 19 ώρες και 16 λεπτά.

Με 50 επιβάτες και πλήρωμα, η πτήση QF7879 με το νέο Boeing 787-9 Dreamliner, έφτασε στο Σίδνεϊ το πρωί της Κυριακής (20/10), μετά από ένα ταξίδι συνολικά 16.200 χιλιομέτρων, το οποίο διήρκησε 19 ώρες και 16 λεπτά. Στόχος του ταξιδιού ήταν να εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις σε πιλότους, πλήρωμα και επιβάτες, καθώς η πτήση αναμένεται να γίνει σύντομα εμπορική, όπως ανέφερε και ο «Guardian».

Ο επικεφαλής της «Qantas», Alan Joyce, ο οποίος πέταξε μαζί με τους υπόλοιπους, μετά την προσγείωση δήλωσε: «Πρόκειται για μία πραγματικά ιστορική στιγμή για την Qantas, για την αυστραλιανή αεροπορία αλλά και γενικότερα για την παγκόσμια αεροπορία».

Σημειώστε ότι αυτή τη χρονική στιγμή, κανένα εμπορικό αεροσκάφος δεν μπορεί να ολοκληρώσει το μαραθώνιο αυτό ταξίδι, από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ με πλήρες φορτίο. Η πτήση της Qantas για να το καταφέρει αυτό, απογειώθηκε με τα μέγιστα καύσιμα, με λίγους επιβάτες, περιορισμένες αποσκευές και καθόλου φορτίο.

Η «Qantas» έκανε, λοιπόν, μία ιστορική δοκιμαστική πτήση, χωρίς στάση, από τη Νέα Υόρκη έως το Σίδνεϊ. Τη στιγμή που η ζήτηση για ταξίδια με αεροπλάνο αυξάνεται συνεχώς και με ταχείς ρυθμούς και οι επιδόσεις των αεροσκαφών βελτιώνονται, οι αεροπορικές εταιρείες διερευνούν όλο και περισσότερο τα ταξίδια σε μακρινές αποστάσεις. Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών υπολογίζει πως ο παγκόσμιος αριθμός επιβατών ετησίως θα αυξηθεί στους 4,6 δισεκατομμύρια φέτος, ενώ ως το 2037 θα αγγίξει τα 8,2 δις.

Πηγή: Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ σε 19 ώρες και 16 λεπτά χωρίς… στάση: Η μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση (video) - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις