Οι «Ράδιο Αρβύλα» σατίρισαν καρκινοπαθή και καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση 100.000 ευρώ

Πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1, τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία παραγωγής της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», επειδή σατίρισαν έναν καρκινοπαθή.

Συγκεκριμένα, σχολίασαν με βίντεο το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή, τη φωνή του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), Απόστολου Κενανίδη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη, Κώστας Παπαδάκης, στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, οι παρουσιαστές «επέλεξαν να σατιρίσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, που παρουσίαζε αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στο λάρυγγα. Επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση είτε από τους παρουσιαστές της εκπομπής είτε από τον ΑΝΤ1 αλλά το αρνήθηκαν και υπήρξε ανταλλαγή εξωδίκων. Υποστήριξαν ότι πρόκειται για σατιρική εκπομπή και επομένως δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης».

Αντηλλάγησαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας από τα Γιαννιτσά όπου διαμένει η οικογένεια του κ. Κενανίδη κατέθεσε ότι η κόρη του έκανε δέκα ημέρες να πάει στο σχολείο γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής, οι οποίοι το μόνο που είχαν να πουν στο δικαστήριο είναι ότι έχουν πλούσια ανθρωπιστική δραστηριότητας στη Σιέρα Λεόνε και άλλες χώρες», κατέληξε.

Πηγή: Οι «Ράδιο Αρβύλα» σατίρισαν καρκινοπαθή και καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση 100.000 ευρώ - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις