Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη με ΣΒΕ, αυτοί είναι οι τέσσερις πυλώνες για την ενδυνάμωση της βιομηχανίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), βρέθηκε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, όπου τέθηκε υπό συζήτηση η ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της αγοράς εργασίας, αλλά και να βελτιώσει ουσιαστικά το νομοθετικό πλαίσιο του διέπει τις εργασιακές σχέσεις, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του φορέα.

Κατά την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μεταρρυθμιστική κατεύθυνση που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο υπουργός στα θέματα της αρμοδιότητάς του, για να μπορέσει η χώρα να συντονισθεί με τα ισχύοντα στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΣΒΕ επισήμανε ότι οι κύριες προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης της χώρας είναι τέσσερις:

  1. ο εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας
  2. η διασφάλιση της απασχόλησης
  3. η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
  4. η θέσπιση σύγχρονων μορφών απασχόλησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Κατά την παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, αναφέρθηκε σε ειδικότερα θέματα εκσυγχρονισμού της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων. Επίσης, σε σχέση με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, παρουσίασε πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών, που αφορά στις υφιστάμενες θέσεις εργασίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος και τοποθετήθηκαν στα θέματα της αρμοδιότητάς τους ο αρμόδιος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου και οι γενικές γραμματείς του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη και Παυλίνα Καρασιώτου.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις