Εβδομάδες με μπαράζ πληρωμών πριν τα Χριστούγεννα: Οι ημερομηνίες του Δεκεμβρίου που θα γεμίσουν τα ATM

(Φωτ.: Intime)

Μια μεγάλη πολιτών θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, που θα αφορούν επιδόματα, δώρα, συντάξεις και αναδρομικά.

Στο ταμείο θα πάνε πριν από τα Χριστούγεννα χιλιάδες υγειονομικοί, χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ και ανασφάλιστοι υπερήλικες που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα φέτος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό έκτακτο επίδομα που θα καταβληθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται να δοθούν και άλλα έκτακτα επιδόματα, όπως είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που θα καταβληθεί διπλά, καθώς και διάφορα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα μέσα στον Δεκέμβριο πληρώνονται:

- 10 Δεκεμβρίου: Προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης σε 700.000 δικαιούχους που εισέπραξαν και πέρυσι το επίδομα.
- 15 Δεκεμβρίου: Πληρωμή έξτρα επιδόματος για τους 230.000 πολίτες που δικαιούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
- Πριν από τα Χριστούγεννα, με πιθανότερη ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου: Καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
- Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί σταδιακά η καταβολή καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
- Μέχρι 21 Δεκεμβρίου: Δώρο Χριστουγέννων σε 2 εκατ. μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
- Τέλος Δεκεμβρίου: Καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε 173.000 άτομα με Αναπηρία, επιδοματούχους του ΟΠΕΚΑ.
- Μισθοδοσία Δεκεμβρίου: Μισός μισθός έξτρα σε 100.000 υγειονομικούς.
- Πριν από την Πρωτοχρονιά: Αναδρομικά σε 16.859 νέους (μετά τον Μάιο 2016) συνταξιούχους, δεύτερο επίδομα στους 230.000 πολίτες που δικαιούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα θέρμανσης και σε 300.000 νέους δικαιούχους. Επίσης, θα καταβληθεί και η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού-Α21, αλλά και η λίστα των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.
- Από τις 20 ως τις 23 Δεκεμβρίου και πριν τα Χριστούγεννα: Θα προπληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2022. 
- Εκκρεμεί για το 2021 η πληρωμή σε 16.859 νέους συνταξιούχους που σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ θα γίνει έως το τέλος του έτους.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις