Πλωτά φωτοβολταϊκά προτείνει σαν «αντίδοτο» στην διεθνή ενεργειακή κρίση το ΕΒΕΘ

Πλωτά φωτοβολταϊκά προτείνει σαν «αντίδοτο» στην διεθνή ενεργειακή κρίση το ΕΒΕΘ

Πλωτά φωτοβολταϊκά σε ελληνικές φυσικές και τεχνητές λίμνες προτείνει σαν αντίδοτο στην διεθνή ενεργειακή κρίση το ΕΒΕΘ, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό.

Την αξιοποίηση των φυσικών και τεχνητών λιμνών της Ελλάδας για την εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων, με ενσωματωμένες δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας, προτείνει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα.

«Το ύψος των απαιτούμενων επενδύσεων και ο χρόνος υλοποίησης των σχετικών δράσεων επιτρέπουν μια σχετικά γρήγορη και οικονομικά συμφέρουσα και ασφαλή προσαρμογή του ενεργειακού μείγματος στις σκληρές συνθήκες που συνδιαμορφώνουν η κλιματική αλλαγή και η γεωπολιτική κρίση» αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Ιωάννης Μασούτης.

Παρατίθεται μάλιστα το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου στην τεχνητή λίμνη Alqueva προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο, σε έκταση δύο εκταρίων, πλωτό ηλιακό πάρκο με 12.000 ηλιακά πάνελ, συνολική δυναμικότητα 7,5 GWh (γιγαβατώρες) και μπαταρίες λιθίου με δυνατότητα αποθήκευσης 2 GWh.

Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να αγγίξει τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή του έργου άρχισε αμέσως μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου.

#ΕΒΕΘ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις