Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Με την προτροπή «θέλω η ανθρώπινη ζωή να είναι πάνω απ΄όλα» ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένα κείμενο με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια.

 «Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με ακρίβεια τι συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Γλαδστώνος στην Ομόνοια.
Μόνο ότι πέθανε ένας νέος άνθρωπος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από τι ακριβώς πέθανε θα μας το πουν οι ιατροδικαστές.
Να σιωπήσουμε λοιπόν μέχρι τότε; Όχι. Η κοινωνία και κυρίως αυτή των social media, διχάζεται ήδη – οι μισοί με τον κοσμηματοπώλη και οι άλλοι μισοί με τον Ζακ – και δεν πρέπει.

Οπλοφορούσε ο Ζακ; Με τι απειλή έκανε τη ληστεία; Υπήρξε συμπλοκή πριν τις κλοτσιές που είδαμε στο βίντεο; Και μετά τις κλοτσιές; Πώς συμπεριφέρθηκαν οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί; Τον χτύπησαν για να τον ακινητοποιήσουν; Σε ποιο σώμα φόρεσαν χειροπέδες; Δεν ήταν φανερό ότι παραπατούσε, σερνόταν και δεν ήταν απειλή για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό του;
Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Και μετά εκκρεμεί η μεγάλη κουβέντα για το μαύρο σύννεφο που καλύπτει πολλές περιοχές της χώρας. Φόβος, ανασφάλεια, άνθρωποι αβοήθητοι στον πάτο της εξαθλίωσης, μικρές και μεγάλες εγκληματικές πράξεις, ανομία, κάτοικοι που φοβούνται τη σκιά τους, μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένοι, θυμωμένος κόσμος που ξεσπά όπου μπορεί. Αυτά όμως δεν εξαντλούνται σε σκόρπιες αναρτήσεις. Είναι – ή θα πρέπει να είναι – κεφάλαια ενός σχεδίου που θα ξαναδώσει στην χώρα την αθωότητά της ή – για να είμαστε πιο προσγειωμένοι – θα εμποδίσει να έρθουν ακόμη χειρότερα».

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις