Κορονοϊός: «Ψαλίδι» στις επισκέψεις στη Βουλή – Τι προτείνει ο Τασούλας για τις συνεδριάσεις

Προληπτικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό θα εισηγηθεί αύριο, Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Τα μέτρα περιορίζουν την κίνηση επισκεπτών στη Βουλή, χωρίς να εμποδίζουν τη βασική της λειτουργία. Ήδη, η Βιβλιοθήκη της Βουλής δεν δέχεται επισκέψεις, ενώ θα μειωθούν οι επισκέψεις, στο ελάχιστο δυνατό, και σε άλλους χώρους της Βουλής, και στο κεντρικό κτήριο και τα υπόλοιπα στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της. Το ίδιο θα συμβεί και με τις επισκέψεις στα γραφεία των βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Βουλής θα εισηγηθεί, κατά τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, οι συζητήσεις να είναι οργανωμένες ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην αίθουσα. Σε περίπτωση που υποβάλλεται αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας, αυτή θα διενεργείται τμηματικά.

Επίσης, θα επιδιωχθεί για όσους υπαλλήλους είναι δυνατό, να εργάζονται από το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 με ανώτατο όριο το 5. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες αποφασίστηκε να είναι περιορισμένη στο 1/10 η παρουσία εκπροσώπων από κυβέρνηση, κόμματα, διπλωμάτες, Ιερά Σύνοδο και ανώτατων κρατικών λειτουργών, κατά την ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας για την ορκωμοσία στη Βουλή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πηγή: Κορονοϊός: «Ψαλίδι» στις επισκέψεις στη Βουλή – Τι προτείνει ο Τασούλας για τις συνεδριάσεις - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις