Νίκος Κοτζιάς, ο λάτρης της ποίησης και τα sms με στιχάκια κάθε πρωτομηνιά

Μπορεί πολλοί να μην το γνώριζαν μέχρι χθες, Τετάρτη, ο Νίκος Κοτζιάς όμως είναι λάτρης της ποίησης και έτσι δεν χάνει την ευκαιρία να καταφύγει σε αυτή τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα.

Όπως στα δύσκολα λοιπόν χρησιμοποίησε στίχους του Ντίνου Χριστιανόπουλου από το ποίημα «Το κορμί και το σαράκι», συνοδεύοντας την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών με ένα ψήγμα τέχνης, έτσι έχει πράξει και στο παρελθόν.

Τόσο από τη θητεία του στον κυβερνητικό θώκο όσο και παλαιότερα, ο Νίκος Κοτζιάς έστελνε κάθε πρωτομηνιά sms στους συνεργάτες του με στιχάκια από διάφορα ποιήματα.

Κάποια από αυτά που έχουν πάει στα κινητά των συνεργατών του είναι τα παρακάτω:

Τον Αύγουστο του 2018: Ο Αύγουστος χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών, θέλει να ακούει το γέλιο των παιδιών, να ατενίζει την ελπίδα χαραγμένη στο πρόσωπό μας. Καλό μήνα μας εύχεται με λάμψη πονηρή στα μάτια του.

Τον Νοέμβριο του 2017: Λούζεται ο Νοέμβρης στα συνθήματα της νιότης. Καλό μήνα, με αγωνιστικότητα και αισιοδοξία.

Την Πρωτομαγιά του 2015: Μέρα λουλουδιών και αγώνων, μυρωδιών και ελπίδων, μέρα χορού και τραγουδιού στη διαδήλωση, υψωμένων γροθιών και κρυφών ματιών αγάπης, μέρα πανέμορφη φτιαγμένη από μάχες και έρωτες. Καλό μήνα, Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις