«Βυθίσατε Barbaros και Πορθητή» ζήτησε βουλευτής της ΝΔ – Τον «μάζεψαν» άρον άρον

Τη «δόξα» του πρώην στελέχους της ΝΔ, Φαήλου Κρανιδιώτη (ζητούσε τον… βομβαρδισμό αλβανικού στρατοπέδου ως αντίποινα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα) φαίνεται πως ζήλεψε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να… βυθίσει τα τουρκικά πλοία «Πορθητή» και «Barbaros».

Αναλυτικότερα, ο κ. Αντωνιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία πως τα πλοία «Barbaros» και «Πορθητής» θα βυθιστούν εάν επιχειρήσουν έρευνα – γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Ωστόσο, η ερώτηση προκάλεσε σάλο στο εσωτερικό της ΝΔ, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο γραμματέας της «γαλάζιας» ΚΟ, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος κάλεσε τον κ. Αντωνιάδη να αποσύρει την ερώτηση, κάτι που έγινε με… συνοπτικές διαδικασίας.

Η επίμαχη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ:

«Προς τον υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ

Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης».

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις