«Στοίχημά μας να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στο δρόμο που γέννησε την κρίση»

«Ο κεντρικός στόχος των μνημονιακών προγραμμάτων που επιβλήθηκαν και υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της κρίσης δεν ήταν στην πραγματικότητα η δημοσιονομική προσαρμογή. Ο κεντρικός βιοπολιτικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός νέου τύπου ανθρώπου. Η αναπροσαρμογή δηλαδή προς τα κάτω του ιστορικά καθορισμένου επιπέδου των αναγκών των εργαζομένων», υποστηρίζει σε άρθρο στην εφημερίδα “Εθνός της Κυριακής” με αφορμή αφιέρωμα στα 3 χρόνια της κυβέρνησης, η υπουργός Εργασίας ‘Εφη Αχτσιόγλου.

Τονίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα της κρίσης ήταν και παραμένει, «να αντιστραφεί αυτή η πορεία δημιουργίας μιας κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών, να αντιστραφεί η διαδικασία αναπροσαρμογής των αναγκών των εργαζομένων» και προσθέτει στόχος μας «δεν είναι άλλος από την άσκηση μια πολιτικής για την άμεση υπεράσπιση των πιο αδύναμων και ταυτόχρονα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να πάψουν να είναι αδύναμοι στο μέλλον».

Η υπουργός Εργασίας αναφέρεται στα μέτρα της κυβέρνησης για «άμεση κοινωνική προστασία και υλική στήριξη των αποκλεισμένων», όπως «το κοινωνικό μέρισμα», «την ένταξη στο σύστημα υγείας 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων», «το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης», «την έκτακτη ενίσχυση των άνεργων νέων», «την ενίσχυση και αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας που κατέστησε ορατούς χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονταν στη no man’s land της αδήλωτης εργασίας» και σημειώνει ότι για τις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, «κεντρικός διαμορφωτής των αποφάσεων δεν θα είναι η οικονομική ελίτ αλλά η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

«Το δικό μας στοίχημα τώρα είναι να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στο δρόμο που γέννησε την κρίση αλλά να οικοδομήσουμε ακριβώς το νέο κοινωνικό παράδειγμα. Και το μέλλον είναι σήμερα επιτέλους ανοιχτό για μια τέτοια προοπτική», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις