Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει πλέον καλύτερες οικονομικές προοπτικές

Η αλλαγή στο οικονομικό κλίμα της χώρας μας γίνεται αντιληπτό και στο εξωτερικό. Αυτό λένε και άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα προγράμματα που ακολούθησε η Ελλάδα, όταν κάποιοι με τις πολιτικές τους μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ». «H Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με πριν από οκτώ χρόνια», δηλώνει ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα και τονίζει, ότι πλέον η χώρα μας έχει πολύ διαφορετικές οικονομικές προοπτικές σε σχέση με την περίοδο προ οκταετίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε, ακόμα, ότι η χώρα μας δεν έχει ξεπεράσει ακόμη όλες τις δυσκολίες: «Η διαδικασία μεταρρυθμίσεων δεν ήταν εύκολη για την Ελλάδα και εξακολουθεί να είναι δύσκολη, καθώς όλοι οι πολίτες έχουν υποχρεωθεί να κάνουν θυσίες. Βεβαίως η χώρα σας δεν έχει ακόμη ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, αλλά βρίσκεστε σε πολύ καλύτερη θέση και τώρα έχετε διαφορετικές οικονομικές προοπτικές σε σχέση με πριν από οκτώ χρόνια».

Από την πλευρά του ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν, που μίλησε και αυτός στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπογράμμισε πως ζητήθηκαν υπερβολές από τους Έλληνες. «Η Ελλάδα έχει πολλά δύσκολα χρόνια πίσω της, ζητήθηκαν υπερβολικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας.

Στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους πολίτες της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα, ο πολύπειρος γάλλος πολιτικός τονίζει ότι η ελπίδα του είναι στο μέλλον η Ελλάδα «θα βρει όλη τη ζωντάνια της, διότι προφανώς κατέχει μια θέση στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ανοιχτός ο Σόιμπλε να μην είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιάστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να μην είναι ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έδωσε σε συνέντευξη στο «RND».

«Είναι σαφές ότι ως Χριστιανοδημοκράτης υποστηρίζω τον Μάνφρεντ Βέμπερ καθώς είναι υποψήφιος του ΕΛΚ. Τον εκτιμώ επίσης πάρα πολύ. Αλλά επίσης δεν θέλω να κρύψω το γεγονός ότι και εγώ, για παράδειγμα τρέφω μεγάλη εκτίμηση και για τη Δανέζα επίτροπο Μάργκρετ Βέσταγκερ με την οποία συνεργάστηκα στενά όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Δανίας», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι και ο σοσιαλιστής αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς «είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «η ύπαρξη τόσο ισχυρών υποψηφίων είναι ένα καλό σημάδι από μόνο του». «Τα σχόλια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενδέχεται να επηρεάσουν τις πιθανότητες του Βέμπερ στις σχετικές διαπραγματεύσεις», εκτιμά το «RND».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις