Φ. Γεννηματά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική (VIDEO)

Φ. Γεννηματά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική (VIDEO)

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην Ολομέλεια για το νέο εκλογικό νόμο έκανε λόγο για «πρόταση αδυναμίας και όχι δύναμης» και τόνισε ότι χρειάζονται «προγραμματικές συγκλήσεις και όχι ευκαιριακές συμπράξεις. Να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα χωρίς να φαλκιδεύετε η λαϊκή ψήφος».

“Θεσμικά παιχνίδια με ζαριές διπλών εκλογών είναι τυχοδιωκτισμός και ένδειξη μεγάλης αδυναμίας” επεσήμανε και προσέθεσε “στον εκλογικό νόμο λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Στις εκλογές θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Και τότε όλοι αυτοί οι αλαζονικοί σχεδιασμοί θα γυρίσουν μπούμερανγκ”.

Εν συνεχεία υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική αλλά μπορεί να είναι αυτή η πρώτη του αυταπάτη», ενώ επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός «προσπαθεί να κόψει και να ράψει τους θεσμούς στα δικά του μέτρα. Χαμήλωσε τον πήχη της αυτοδυναμίας στο μάξιμουμ που θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει γύρω στο 36,5%».

 

Φωτό: Intime/ Γιώργος Ζάχος

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις