Αισιόδοξος ο Χ. Θεοχάρης από την επανεκκίνηση του τουρισμού

Αισιόδοξος ο Χ. Θεοχάρης από την επανεκκίνηση του τουρισμού

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα, μετά τη συνάντηση που είχε στο Ηράκλειο με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

«Προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να στηρίξουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν», είπε ο Υπουργός σημειώνοντας: «Έχει γίνει τεράστια προετοιμασία υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο εγχείρημα αυτό».

Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός «θα κερδίσει και από το στοίχημα αυτό θα βγούμε όλοι κερδισμένοι». Σε ερώτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν οι τουρίστες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, σημείωσε ότι η διαδικασία με τη συμπλήρωση της φόρμας κύλησε ομαλά. «Δείχνουμε ότι η χώρα λειτουργεί σοβαρά», είπε και διευκρίνισε ότι ειδικές άδειες για πτήσεις δίνονται πάντοτε, με αφορμή μία πτήση από τη Σουηδία που έφτασε στη Ρόδο. .

«Οι πρώτες μέρες πάντα έχουν τις δυσκολίες τους, δείχνουμε, όμως ευελιξία και βελτιωνόμαστε. Κάνουμε διορθωτικές κινήσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε καθένα να κάνει τις διακοπές του» τόνισε ο Υπουργός, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της ασφάλειας σημείωσε ότι τα ζητήματα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα, καθώς η ασφάλεια παραμένει το κύριο μέλημα της κυβέρνησης.

Προβλήματα

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι υπάρχουν ζητήματα στήριξης και ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης των προγραμμάτων στήριξης των εργαζομένων.

Όσον αφορά στα ξενοδοχεία καραντίνας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα, προσθέτοντας: «Ο,τι κάνουμε γίνεται με τις οδηγίες των γιατρών. Τους εμπιστευτήκαμε και τους  εμπιστευόμαστε. Άνοιξαν τα σχολεία και οι καφετέριες και δεν έγινε κάτι. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για εναλλακτικές. Οι άνθρωποι αυτοί, με τα ξενοδοχεία καραντίνας επιτελούν εθνικό έργο. Πρέπει να τους στηρίζουμε και όχι να τους ψέγουμε».

Ακόμη ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε έκκληση σε εργοδότες και σε εργαζόμενους στον τουρισμό, «να δείξουν την ευελιξία που χρειάζεται για να στηριχθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν τώρα που άνοιξε τα φτερά του. Μεταφέρουμε τον παλμό και τα προβλήματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, που δουλεύει νυχθημερόν για να δώσει λύσεις. Μόλις αντιληφθούμε κάτι πέφτουμε όλοι πάνω για να δώσουμε λύσεις».

Οι φορείς

Η συνάντηση των τουριστικών φορέων και των εργαζομένων που έγινε στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς», σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιου Βοργιά, και του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκου Κοκολάκη, οι οποίοι δεν ικανοποιήθηκαν από αυτά που άκουσαν ,όπως είπαν, σημειώνοντας ότι «οι υποσχέσεις δεν τρώγονται κι εδώ υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης».

Να σημειωθεί ότι έξω από το χώρο της συνάντησης είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό τομέα και τον επισιτισμό, ζητώντας επαναπροσλήψεις και στήριξη των ανέργων.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης είπε ότι η Περιφέρεια, «στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων του τουρισμού, θέλουμε να δώσετε μια ιδιαίτερη βοήθεια προς τους εργαζόμενους Και θεωρώ πως μπορούμε κάποια επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν να τα αντιμετωπίσουμε γιατί πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος». Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «είναι αναγκαία η σύγκλιση απόψεων ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους, να υπάρχει καλή συνεργασία όπως έχει δομηθεί μέχρι σήμερα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των εργαζομένων που βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς και στην προοπτική επέκτασης της τουριστικής σεζόν με επιδότηση των πτήσεων.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις