Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης-Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη, Τσίπρα (video)

Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης-Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη-Κοινές δηλώσεις (video-live)

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Στο επίκεντρο των επαφών του βρίσκονται οι τουρκικές προκλήσεις.

«Έχουμε να συζητήσουμε πολλά κρίσιμα ζητήματα ενόψει και του Συμβουλίου Κορυφής, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο, και το οποίο έχει μία κρίσιμη ατζέντα ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προφανώς οι απόψεις μας είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον κ. Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προφανώς έχουμε να συζητήσουμε και πολλά ως προς το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, το πώς θα συντονίσουμε -όπως πάντα- τις δράσεις μας και τις ενέργειές μας σε αυτό το δύσκολο κλίμα, το οποίο επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην άριστη συνεργασία Λευκωσίας-Αθήνας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η Κύπρος, η Ελλάδα, κι ευχήθηκε «να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα – την επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλής γειτονίας».

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν κοινές δηλώσεις.

Στις 19:00, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις