Διπλωματικός μαραθώνιος εν όψει τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. – Ελληνογαλλική ασπίδα (video)

Διπλωματικός μαραθώνιος εν όψει τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. – Ελληνογαλλική ασπίδα (video)

Συνεχίζεται η διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις, εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των συναντήσεων του Νίκου Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τους οποίους ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και των δύο αξιωματούχων με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο την τουρκική προκλητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης μετέβησαν στο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε..

Προηγουμένως τον πρωθυπουργό ενημέρωσε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.

Η Τουρκία δηλώνει ότι επιθυμεί το δρόμο του διαλόγου αλλά ταυτόχρονα το ερευνητικό της σκάφος πλέει και πάλι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Yψηλού συμβολισμού χαρακτηρίζεται η άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας, εντός της περιοχής της παράνομης navtex για έρευνες του Oruc Reis, ώρες μετά τη συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις