Γ. Ζαριφόπουλος: Ψηφιακός μετασχηματισμός – Οι σαρωτικές αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας

Γ. Ζαριφόπουλος: Ψηφιακός μετασχηματισμός – Οι σαρωτικές αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας

Για τη βίβλο του ψηφιακού μετασχηματισμού, το κείμενο της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμενοποιεί πάνω από 400 έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, μίλησε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό  – όταν ξεκινήσει – θα κλείνονται και ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr, αλλά και με αυτόματο τρόπο μέσω της άυλης συνταγογράφησης, ενημέρωσε.

Επιπλέον εξήγησε διεξοδικά για το τι φέρνει η εφαρμογή know your customer για εξ΄αποστάσεως επικαιροποίηση των στοιχείων μας με τις τράπεζες και το πως προστατεύει καλύτερα τα προσωπικά μας δεδομένα.

Αναφέρθηκε και στο πως θα υλοποιηθεί το «μόνον άπαξ» με τον προσωπικό αριθμό (Π.Α) που θα έχει ο κάθε πολίτης, ώστε να δίνει «άπαξ» μία πληροφορία στο κράτος και αυτή να διαχέεται στα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα, για να πάψει να είναι ο «κούριερ» της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε και στην εφαρμογή για κινητά gov.gr και τις αλλαγές που θα φέρει στη ζωή μας αλλά και για την υπηρεσία myKEPlive, που «λύνει τα χέρια» για έκδοση πιστοποιητικών σε συμπολίτες χωρίς ψηφιακές δεξιότητες, η οποία ήδη λειτουργεί σε 100 δήμους

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις