Υψηλοί τόνοι στη Βούλη μεταξύ K. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα (video)

Υψηλοί τόνοι στη Βούλη μεταξύ K. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα (video)

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την Βουλή ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε με έμφαση ότι πηγαίνουμε στο διάλογο των διερευνητικών επαφών με μηδενική αφέλεια γνωρίζοντας την διπλή γλωσσά της Άγκυρας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα έχει αναφαίρετο δικαίωμα την επέκταση των χωρικών υδάτων και προς ανατολάς. Επικριτικός από την πλευρά του υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για αντιφάσεις του πρωθυπουργού προ και μετά των εκλογών στο θέμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν κατά τη διάρκεια των δευτερολογιών του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε ευθέως γιατί δεν προχώρησε στην επέκταση των χωρικών υδάτων και αν ισχύει αυτό που έγραψε στο βιβλίο του ο Νίκος Κοτζιάς ότι φοβήθηκε τις αντιδράσεις της Τουρκίας ενώ με αφορμή το σχόλιο του κ Τσίπρα που συνέκρινε τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο με τις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό στην Ελλάδα χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «καβαλάρη του αντισυστημικού κινήματος» για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες των αγανακτισμένων το 2011.

Απαντώντας ο κ Τσίπρας τόνισε ότι δεν προχώρησε στην επέκταση των χωρικών υδάτων καθώς η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν παρείχε πολιτική συναίνεση με την αιτιολογία ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Για το ζήτημα των συγκεντρώσεων είπε ότι κοινό χαρακτηριστικό στο Καπιτώλιο και στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό ήταν ότι μετείχαν ακροδεξιοί.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις