Κεραμέως: Θα στείλω το παιδί στο σχολείο ακόμα και αν υπάρξει κρούσμα στην τάξη

EUROKINISSI

Ως ένα από τους χώρους με τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα περιέγραψε τα σχολεία η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εισηγήθηκαν οι ειδικοί και υιοθέτησε το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία υπερασπίστηκε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Mega.

Ερωτώμενη συγκεκριμένα αν η ίδια θα έστελνε το παιδί της στο σχολείο σε περίπτωση που προέκυπτε κρούσμα στην τάξη του, απάντησε καταφατικά «Θα στείλω το παιδί μου. Πού είναι πιο ασφαλές το παιδί; Στο σχολείο. Θα έχουμε ως 7 ελέγχους και θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς. Να ακούσω την κριτική ότι είναι πολλά τα τεστ αλλά το κάνουμε για τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Προβλέπει ακριβώς το πρωτόκολλο τη λειτουργία. Σε περίπτωση που έχουμε 50%+1 να κλείνει το τμήμα. Πέρσι προσπαθούσαμε να εμποδίσουμε τη διασπορά στο σπίτι. Φέτος είναι εμβολιασμένοι ή αν δεν είναι μπορούν να εμβολιαστούν».

Η ίδια σημείωσε ακόμα «στους εκπαιδευτικούς έχουμε εμβολιασμένους 80%. Στους μαθητές γίνεται προσπάθεια να πείσουμε τους γονείς και τους μαθητές. Σε περίπτωση κρούσματος μπορεί να καταλήξουν τα παιδιά να κάνουν 4 ως 7 τεστ».

Η υπουργός Παιδείας, περιέγραψε τα σχολεία ως χώρους με τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, τονίζοντας: «Οι ειδικοί έχουν πάρει όλα τα μέτρα. Σε κανένα άλλο περιβάλλον δεν προβλέπονται τόσα τεστ. Αν ο λόγος που ο γονιός ανησυχεί και το κρατήσει σπίτι, πού θα είναι; Έξω να παίζει με τους φίλους του. Είναι πάρα πολύ αυξημένο το πρωτόκολλο.

Πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι η μεγάλη αλλαγή. Έχουμε 1,3 εκατ. τεστ κάθε φορά που γίνονται σελφ τεστ στα σχολεία. Ανιχνεύουμε από νωρίς τα κρούσματα, τα απομονώνουμε. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, που δεν την είχαμε πριν ανοίξουν τα σχολεία. Ανιχνεύεται ο ιός».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις